2010. november 22., hétfő

Új, hatszemélyes, fűtött ülésű sífelvonó Tátralomnicon


Fotó: sielok.hu
Az időjósok legfrissebb előrejelzései szerint a hét végére talán megérkezik a sokak által nagyon várt havazás, és megnyithatják végre kapuikat a tátrai síterepek is. Az idei szezon legjelentősebb fejlesztéseit Tátralomnicon végezték el, ahol új, hatszemélyes Doppelmeyr lift, új hóágyúk, szélesebb pályák, környezetbarát síbuszok, és nem utolsósorban olcsóbb síbérletek várják a téli sport szerelmeseit.
2008-tól üzemel a kabinos felvonó átszálló állomása (Start) és a Kőpataki-tó alatti Áfonyás (Cucoriedky) közötti négyszemélyes lift, amely az idén elkészült hatszemélyes lifttel, valamint a kabinos felvonóval együtt megoldhatja a nagyobb tömegek szállítását. A legmodernebb liftek közé tartozó új felvonó fűthető ülésekkel és lehajtható védőüveggel van ellátva. Az új lift jelenlegi kabinos felvonó alsó állomása mellől, a most kialakított parkolótól (888 méter) indul és a Start átszállóállomásra (1199 m) érkezik. Az 1889 méter hosszú utat (211 méter szintkülönbséggel) közel hét perc alatt teszi meg. Akik Tátralomnic más részéből szeretnének eljutni az új felvonóhoz, azokat a december közepétől közlekedő, elektromos motorral ellátott síbuszok szállítják a liftek közelébe.
Az 50 db. új hóágyúval az idei szezonra elkészült víztározóból gyorsan be tudják havazni a kiszélesített sípályát. Amennyiben a Lomnici-nyereg alatt is leesik az a hómennyiség, amely az utóbbi éveket sajnos nem nagyon jellemezte, akkor Szlovákia leghosszabb pályáját lehet besíelni, 6 kilométer hosszban, 1300 méter szintkülönbséggel!
Ezek után talán meglepő, de annál kellemesebb hír, hogy a tavalyihoz képest csökkennek az árak, hiszen a napijegy ára 24 euróra csökken a tavalyi 28 euróhoz képest.
Forrás: www.sielok.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...