Új, hatszemélyes, fűtött ülésű sífelvonó Tátralomnicon Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2010/11/22
Hirdetés

 

Fotó: sielok.hu

 

Az időjósok legfrissebb előrejelzései szerint a hét végére talán megérkezik a sokak által nagyon várt havazás, és megnyithatják végre kapuikat a tátrai síterepek is. Az idei szezon legjelentősebb fejlesztéseit Tátralomnicon végezték el, ahol új, hatszemélyes Doppelmeyr lift, új hóágyúk, szélesebb pályák, környezetbarát síbuszok, és nem utolsósorban olcsóbb síbérletek várják a téli sport szerelmeseit.

 

 

2008-tól üzemel a kabinos felvonó átszálló állomása (Start) és a Kőpataki-tó alatti Áfonyás (Cucoriedky) közötti négyszemélyes lift, amely az idén elkészült hatszemélyes lifttel, valamint a kabinos felvonóval együtt megoldhatja a nagyobb tömegek szállítását. A legmodernebb liftek közé tartozó új felvonó fűthető ülésekkel és lehajtható védőüveggel van ellátva. Az új lift jelenlegi kabinos felvonó alsó állomása mellől, a most kialakított parkolótól (888 méter) indul és a Start átszállóállomásra (1199 m) érkezik. Az 1889 méter hosszú utat (211 méter szintkülönbséggel) közel hét perc alatt teszi meg. Akik Tátralomnic más részéből szeretnének eljutni az új felvonóhoz, azokat a december közepétől közlekedő, elektromos motorral ellátott síbuszok szállítják a liftek közelébe.

 

 

Az 50 db. új hóágyúval az idei szezonra elkészült víztározóból gyorsan be tudják havazni a kiszélesített sípályát. Amennyiben a Lomnici-nyereg alatt is leesik az a hómennyiség, amely az utóbbi éveket sajnos nem nagyon jellemezte, akkor Szlovákia leghosszabb pályáját lehet besíelni, 6 kilométer hosszban, 1300 méter szintkülönbséggel!

 

 

Ezek után talán meglepő, de annál kellemesebb hír, hogy a tavalyihoz képest csökkennek az árak, hiszen a napijegy ára 24 euróra csökken a tavalyi 28 euróhoz képest.

 

 

Forrás: www.sielok.hu

 

Hirdetés
Hirdetés