Változik a parkolás ára a Halastóhoz (Morskie Oko) közeli parkolókban

Változik a parkolás ára a Halastóhoz (Morskie Oko) közeli parkolókban

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2022/04/13
A Halastóhoz (Morskie Oko) vezető turistaút kezdetén található Bialkai-szénégető (Palenica Białczańska) és a Łysa Polana parkolókat egy ideje csak előzetes foglalás alapján lehet használni.
Hirdetés
A Halastóhoz (Morskie Oko) vezető turistaút kezdetén található Bialkai-szénégető (Palenica Białczańska) és a Łysa Polana parkolókat már jó ideje csak előzetes foglalás alapján lehet használni. A Tátrai Nemzeti Park (TPN) most ismét változtatást vezetett be a parkolást illetően, a parkolási árak a jövőben az időponttól függően változnak.

Egészen a közelmúltig a parkolás minden alkalommal 35 złotyba került. A nemzeti park most úgy döntött, hogy hét közben csökkentik, hétvégén, ünnepnapokon és a nyári szezonban viszont emelik az árakat.

Így változik 2022/2023-ban a parkolójegyek ára ebben a két parkolóban

Március, április, november, december – hétfőtől péntekig – 25 złoty
Március, április, májusi hétvégék (a május 3-hoz kötődő hosszú hétvége kivételével), hétvégék november második felében és decemberben (karácsonyig) – 39 złoty
Május – hétfőtől péntekig – 29 złoty
Június, október, 2023 január, február – hétfőtől péntekig – 35 złoty
Július, augusztus, szeptember egész héten, októberben és november első felében hétvégén, valamint a hosszú hétvégéken – 45 złoty
A konkrét napokra vonatkozó jegyárak ezen a linken olvashatók!
A helyfoglalásra továbbra is egy hónapra előre van lehetőség.
Forrás és fotó: https://portaltatrzanski.pl; https://zakopaneinfo.hu

 

 

 

Hirdetés
Hirdetés