A Tátra nyáron is várja a turistákat Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2015/05/15
Hirdetés
A Tátra nemcsak télen, hanem nyáron is várja a turistákat – derült ki egy minapi rendezvényen a Szlovák Intézetben. Sona Jelínkova, a Szlovák Idegenforgalmi Hivatal budapesti képviseletének vezetője a Tátra szépségeinek bemutatása mellett a legújabb turistacsalogató programokat is ismertette az eseményen. Rastislav Kácer, Szlovákia magyarországi nagykövete elmondta, hogy életének nagy részében túrázott, alpinista is volt, és számtalan napfelkeltét és naplementét is köszönthetett a hegyekben.
A Magas-Tátra turisztikai menedzsere az épített látnivalókat és a természet szépségeit mutatta be, többek között arra hívta fel a figyelmet, hogy tavaly 211 ezren nézték meg a Jégtemplomot. A Tátra-kártya (Tatry Card) legújabb kedvezményeként a nyári szezonban a kártya tulajdonosai tátrai tartózkodásuk idején ingyen utazhatnak majd a tátrai villamos és a csorbai fogaskerekű vonalain.

 

Ennek feltétele legalább 2 napos tartózkodás a kedvezményekre jogosító Tátra-kártya valamelyik szerződött partnerénél. A kártyát a vendégek ingyenesen igényelhetik szálláshelyük recepcióján. A Tátra-kártyát a közelgő nyári turisztikai szezonban is használhatják a Magas-Tátrába látogató turisták, a projekt nyári szezonja június 1-től október 31-ig tart. A jó szervezésre jellemző adat: nyárra 62 nap programot szerveznek. Mindenki megtalálja, amit szeretne, 600 kilométer turistaút, több ezer kilométer bicikliút várja a nyaralókat.

 

Az Alacsony-Tátra (Nízke Tatry) vonulata mintegy 80 km hosszúságban húzódik nyugatról keletre a Vág (Váh) és a Garam (Hron) festői szépségű völgyei között. Fő gerince három ponton haladja meg a 2000 méteres magasságot. A Garam völgyén vezető turistaút az egyik legnagyobb vonzerő a természetjárók számára, a Garam Szlovákia második leghosszabb folyója (298 km), Párkánynál (Štúrovo) ömlik a Dunába. A Garam völgyében kerékpárkölcsönző, hegyi nyári bob-pályák, golfozás, múzeumok, kisvasút, jégbarlang, megkövesedett denevérek barlangja, biciklibusz, gőzvontatású fogaskerekű, fürdők és e-bike várják a vendégeket. Chopok észak (Jasná) és dél az Alacsony-Tátra és egyben Szlovákia legnagyobb sícentruma, de nem csak a síelők és a snowboardosok kedvenc helyszíne, nyáron közkedvelt túracélpont. A megnövekedett vendégforgalomhoz alkalmazkodnak a szállásadók, és a szállodák is több újdonsággal és kedvezményekkel várják a vendégeket.

 

 

Hirdetés
Hirdetés