15 éve tátrai teherhordót sodort el a lavina

15 éve tátrai teherhordót sodort el a lavina

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2015/03/07
2000. március 2-án délután 15:00 óra körül a Téry-menedékházhoz vezető turistaút Nagy-kaptató (Velký hang) nevűt részén a 26 éves Juraj Petranskýt, egy fiatal tátrai teherhordót a hirtelen kitört hóviharban elsodorta egy lavina.
Hirdetés
15 évvel ezelőtt, 2000. március 2-án délután 15:00 óra körül a Téry-menedékházhoz vezető turistaút Nagy-kaptató (Velký hang) nevűt részén a 26 éves Juraj Petranskýt, egy fiatal tátrai teherhordót a hirtelen kitört hóviharban elsodorta egy lavina. A Hegyi Mentőszolgálat (HZS) hegyimentői azonnal a keresésére indultak, ez azonban azon a napon nem vezetett eredményre.

Csak másnap találták meg

Másnap aztán több mint 30 hegyimentő, kutyákkal megerősítve kutatta át a területet, így találták meg a fiatalember holttestét. A szerencsétlenül járt teherhordó hátán megtalálták a teljes rakományt, amelyet a menedékházba szeretett volna felvinni.
A Zamkovszky-menedékház bérlőjének kezdeményezésére 2002-től Juraj Petranský emlékére rendezik meg minden júniusban a tátrai teherhordók Shrepa 100 elnevezésű versenyét. Ennek során a vállalkozó kedvűeknek 100 kg-os terhet kell felvinniük a Tarajkáról a Zamkovszky-menedékházhoz.
Forrás: https://mesto.sk; Fotó: www.teraz.sk

 

Hirdetés
Hirdetés