Balesetek sorozata a Tátrában – két halálos áldozat egy napon Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2022/05/18
Hirdetés
A mai nap (május 18-a) igen mozgalmas nap a lett a lengyel hegyimentők számára, egy sor olyan balesettel van dolguk, amely a jeges felületű, keményre fagyott hóban való kicsúszásból ered. A számos mentőakció közül két esetben sajnos tragikus baleset történt, két ember életét vesztette – egyikük az Északi-Gránát-csúcs (Skrajny Granat) alatt, a másik a Tengerszem-csúcsra (Rysy) vezető turistaúton. A turisták mindkét esetben több száz métert zuhantak, a mentőakciók jelenleg is folynak, további információk hamarosan. 

A szerencsétlen balesetek sorozata a Miedziane-hágónál (Szpiglasowa Przełęcz) folytatódott, ahol egy négytagú család csúszott ki a havas hegyoldalon, egy 11 éves gyermeket eszméletlen állapotban szállítottak kórházba. A Kereszt-nyeregből (Krzyżne) a Lengyel-Öt-tó völgyébe trénő ereszkedés során két nő (anya és lánya) csúsztak ki, és zuhantak kb. 100 métert, a baleset sérültjét szintén a mentőhelikopter szállította a zakopanei kórházba. A mentőhelikopter 17 órakor ismét felszállt, a hegyimentők további balesetről kaptak értesítést.
A Tátra magasabban fekvő részein még mindig téli viszonyok uralkodnak. Az éjszaka folyamán jelentősen lehűlt a levegő, a hó – főleg reggel – nagyon csúszós, fagyos. A hegyimentők azt kérik, hogy mindenki legyen nagyon körültekintő a kirándulási célpontok megválasztásánál. 

Hirdetés
Hirdetés