Megtalálták a tavaly eltűnt lengyel turista telefonját és okmányait Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2021/07/07
Hirdetés
Június második felében a Déli-Gránát-csúcs (Zadni Granat) körzetében megtalálták a tavaly szeptembertől eltűntként keresett lengyel turista, Joanna F. személyes tárgyait. A középkorú nő tavaly szeptemberben tűnt el, utoljára a Murowaniec menedékház (Schronisko Murowaniec) térfigyelő kamerája rögzítette. Az egyedül túrázó nőnek ezt követően nyoma veszett, a felkutatása céljából indított, heteken át dolgozó keresőexpedíciók sem akadtak a nyomára.
Június elején aztán a Déli-Gránát-csúcs tömbjében a Tátra Nemzeti Park (TPN) parkőrei egy cipőt és emberi csontokat találtak. Hamarosan újabb testtöredékek, ruhadarabok kerültek elő, majd találtak egy hátizsákot. Az elhunyt személyazonosságának megállapítására a DNS vizsgálat adja meg a végső választ.

Az ezt követő TOPR krónikában a hegyimentők további részleteket tártak fel, jelezve, hogy az eltűnési eset vélhetően lassan a végéhez ér. Június 21-én a rendőrség értesítette a TOPR-t, hogy a Déli-Gránát-csúcshoz tartozó Zerge-teraszon (Kozi Taras) olyan tárgyakat és ruhadarabokat találtak, amelyek feltehetően az eltűnt nőhöz tartoznak. A bejelentést követően a Murowaniec menedékházból két hegyimentő ment a helyszínre, akik találtak még néhány olyan tárgyat, melyek szintén az eltűnt nőhöz tartozhattak. Július 22-én egy kutatócsapat mentőhelikopterrel repült a helyszínre hogy megkeressék az eltűnt Joanna F. holttestét és személyes tárgyait. A kutatók az emberi maradványok mellett megtalálták az eltűnt telefonját és egy pénztárcát az eltűnt nőhöz tartozó dokumentumokkal.

Hirdetés
Hirdetés