Újabb végzetes baleset Tengerszem-csúcs felé vezető úton Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2020/08/12
Hirdetés
Augusztus 12-én kora délután a Tengerszem-csúcs (Rysy) közeléből szemtanúk jelentették a Tátrai Önkéntes Mentőszolgálat (TOPR) ügyeletére, hogy egy férfi lezuhant a turistaút közelében. Miután a mentőhelikopter elérte a helyszínt, megtaláltak a férfit, aki sajnos nem élte túl a nagy magasságból történő zuhanást.
A részletek nem ismertek, de Grzegorz Szarek tátrai vezető arról tájékoztatta az egyik portált, hogy a férfi azon a szakaszon, ahol az út láncokkal van biztosítva, a jelzett turistaút mellett próbált meg feljutni, közben elvesztette egyensúlyát és nagy magasságból lezuhant.
Kisvártatva kiderült, hogy a szerencsétlenül járt férfi a 34 éves Jaromir Buczak atya, az egyik Tarnówhoz tartozó egyházkerület vikáriusa.

Ez már a második halálos kimenetelű baleset pár napon belül a Lengyel-Tátrában, vasárnap a Kaspu-völgyben (Dolina za Bramką) egy zakopanei lakos holttestét találták meg, aki a völgy fölött emelkedő sziklák megmászása közben zuhant le és vesztette életét.
A mai napon sajnos a Liptói-Tátrában is történt egy haláleset, egy 64 éves szlovák turista eszméletét vesztette a Szomorú-völgy (Smutná dolina) és a Ťatliak menedékház (Ťatliaková chata) közötti turistaúton. A férfi életét a helyszínen azonnal megkezdett újraélesztés és a gyorsan megérkező hegyimentők szakszerű segítsége ellenére sem lehetett megmenteni.

Hirdetés
Hirdetés