Megtalálták a két napja eltűnt turista holttestét Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2020/01/22
Hirdetés
A Tátrai Önkéntes Menőszolgálat (TOPR) hegyimentői vasárnap óta eltűntként kerestek egy lengyel turistát. A 42 éves férfi holttestét a hegyimentők kedden délután észlelték a mentőhelikopter fedélzetéről a Świnica és a Zawrat közötti turistaút közelében, a Niebieskia-torony (Niebieska Turnia) alatt. Miután a férfi személyazonosságát később a családja is megerősítette, egyértelművé vált, hogy a 42 éves Paweł valószínűleg nagy magasságból történő kicsúszás következtében életét vesztette.

A férfi vasárnap reggel anélkül hagyta el zakopanei szállását, hogy bárkinek információt adott volna tervezett túrájáról. Ez a történet sajnos tragikus véget ért, de ezek olyan fontos tények, melyeket tovább kell adni, másrészt minden bizonnyal némi vitát is előidéznek a Tátrában túrázók körében. A Świnica és Zawrat közötti turistaút ugyanis már régóta le van zárva a turisták számára, bár a lezárás okai nem befolyásolták ezt a balesetet.
Legyen ez a tragédia egyfajta figyelmeztetés mindenki számára: egyrészt gondoljuk át, elinduljunk-e télen erre a különösen veszélyes szakaszra, másrészt mielőtt elindulunk, valakit tájékoztassunk a tervezett túránk útvonaláról. Paweł hibát követett el. Ne feledjük azonban, hogy bárki hibázhat, ő azonban ezért a hibáért sajnos a legmagasabb árat fizette.

Hirdetés
Hirdetés