Két halálos baleset a Lengyel-Tátrában Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2020/01/20
Hirdetés
Január 18-án, szombaton délelőtt 10 óra előtt két balesetről is bejelentés érkezett a Tátrai Önkéntes Menőszolgálat (TOPR) ügyeletére. Mindkét baleset a Tengerszem-csúcsra (Rysy) vezető turistaúton történt, az egyik baleset sérültje szerencsére nem szenvedett komolyabb sérüléseket, és egyedül le tudott ereszkedni a hegyről, a másik baleset érintettje, egy 34 éves lengyel turista viszont nem élte túl a több száz méteres kicsúszást, testét kb. 200 méterrel a Tengerszem (Czarny Staw pod Rysami) felett találták meg.
Néhány órával később, délután 14 óra előtt halálos kimenetelű baleset történt a Gránátok (Granaty) közelében is, ahol az előző balesethez hasonlóan egy turista nem élte túl a nagy magasságból történő kicsúszást.


A Tátrában nagyon kedvezőtlenek a túrázási feltételek. A hó fagyott és nagyon kemény, sok helyen jeges, nagyon csúszós. A TOPR figyelmezteti a turistákat, hogy a magasabban fekvő területeken történő túrázáshoz nem csak téli felszerelés, hanem a felszerelés tökéletes használatának ismerete is szükséges.

Hirdetés
Hirdetés