Öt népszerű turistaút, amely ma le van zárva Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2019/09/27
Hirdetés
A Tátra turistaútjainak hálózata régebben a maitól eltérő képet mutatott. Nézzük át azokat a helyszíneket, melyeken egykor jelzett utak vezettek, ma viszont a turisták részére nem hozzáférhetőek.

1. A múltban a Chałubiński-kapuba (Wrota Chałubińskiego) a szlovák oldalról is jelzett turistaút vezetett, amely piros színnel volt jelölve, és az ösvény könnyebb volt, mint a kapu jelenlegi lengyel oldal való megközelítése.
2. Egykor a Vadorzó-hágóba (Mięguszowiecka Przełęcz pod Chłopkiem) a szlovák oldalról is jelzett turistaút vezetett
3. A Liliom-hágóban (Przełęcz Liliowe) még ma is láthatjuk annak az útnak a kezdetét, amely az 1970-es évekig létezett. Az ösvény a Závory-hágón (Sedlo Závory) keresztül, a Svinica (Świnica) tömbjét megkerülve vezetett a Lengyel-Öt-tó völgyébe (Dolina Pięciu Stawów Polskich).
4. A II. világháború előtt jelzett turistaút kötötte össze a Kápolna-csúcs (Kościeliec), a Karb-hágó (Przełęcz Karb) és a Svinica-hágó (Świnicka Przełęcz) lejtőit.
5. A múltban a Sas útnak (Orla Perć) a Gránát-csúcsok (Granaty) és a Kereszt-nyereg (Krzyżne) közötti részéről, a Nowicki-csorbából (Przełęcz Nowickiego) jelzett turistaút vezetett a Pańszczyca-völgybe (Dolina Pańszczyca).
Forrás és fotó: http://portaltatrzanski.pl

Hirdetés
Hirdetés