Öngyilkos zuhanás a Sas úton Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2018/06/22
Hirdetés

2018. június 22-én délelőtt a Sas úton (Orla Perć) túrázó turisták hátrahagyott felszerelést találták, majd miután a felszerelés tulajdonosa nem került elő, értesítették a Tátrai Önkéntes Mentőszolgálatot (TOPR). Mivel a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt a mentőhelikopter nem tudott felszállni, így 9 fős földi mentőcsapat indult a helyszínre, amely hamarosan elérte annak a 40 év körüli férfinak a holttestét, aki a Zamarła-torony (Zamarła Turnia) közelében, a Puszta-völgyecske (Dolinka Pusta) irányában zuhant le a gerincről. A TOPR ügyeletese arról tájékoztatta a sajtót, hogy a baleset valószínűleg mára virradó éjszaka történt. A hegyimentők hozzáláttak a földi szállítás előkészületeihez, időközben azonban oly mértékben javultak az időjárási körülmények, hogy fel tudott szállni a mentőhelikopter, és végül annak legénysége a zakopanei kórházba szállította, majd átadta a rendőrségnek a férfi földi maradványait.

A balesettel kapcsolatos vizsgálat elsődleges kérdése az, hogy mit keresett a férfi éjszaka a Tátrában? A Tátrai Nemzeti Park (TPN) területén ugyanis alkonyattól hajnalig tilos a szabadban tartózkodni. Néhányan azonban tudatosan megszegik ezt a szabályt, és a hegyekben bivakolnak. A rendőrségi vizsgálat feladata lesz annak megállapítása, hogy ezúttal is ilyen esetről van-e szó?
Forrás: http://zakopane.naszemiasto.pl; Fotó: Asia Grzymowska

Frissítés: A rendőrségi vizsgálat során kiderült, hogy a 42 éves férfi búcsúlevelet hagyott hátra, a vizsgálat kizárta az idegenkezűséget, öngyilkosság ügyében folyik tovább az eljárás.

Hirdetés
Hirdetés