Halálos kicsúszás a Sas úton Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2017/06/11
Hirdetés
Nehéz napjuk volt szombaton a hegyimentőknek a Lengyel-Tátrában, a nem túl kedvező időjárási előrejelzés ellenére sokan indultak túrázni a Tátrában, a hegyimentőknek sajnos több alkalommal is be kellett avatkozni, segíteni a különféle sérüléseket szenvedett turistákat. Sajnos délután 15 óra körül történt egy halálos baleset is, mégpedig a Sas úton, annak is a Gránát-csúcsok és a Kereszt-nyereg közötti szakaszán, a Nowicki-csorba (Przełęcz Nowickiego) közelében. Egy nő valószínűleg megcsúszott, és nagy magasságból lezuhant a gerincről a Pańszczycza-völgy irányába. Mivel a korlátozott látási viszonyok miatt a mentőhelikopter nem tudott felszállni, ezért a hegyimentők különböző irányokból földi úton indultak a helyszínre. Időközben olyan információt kaptak nő társaitól, hogy a nő látható a gerincről, de nem mozdul.

A Tátrai Önkéntes Mentőszolgálat (TOPR) ügyeletesének tájékoztatása szerint amikor a szakemberek megérkeztek a szerencsétlenül járt turistához, az már nem adott életjelet, az esés következtében a helyszínen életét vesztette. Holttestét a hegyimentők végül este 21 óra körül szállították a zakopanei kórházba, majd evakuálták a gerincről nő túratársait.
Ahogy a Tátrai Nemzeti Park (TPN) tájékoztatott, az erdő felső határa fölött már csak néhány helyen találunk foltokban régi, megkeményedett havat, a magasabban fekvő, főleg északi hegyoldalakon viszont szinte minden hágóba és csúcsra vezető úton előfordulhatnak ilyen hófoltok.

Forrás: http://natatry.pl; http://krakow.wyborcza.pl; Fotó: TOPR (illusztráció)
Hirdetés
Hirdetés