Magyar turistákat mentettek a Magas-Tátrában Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2016/06/20
Hirdetés
Pénteken este a szlovák Hegyi Mentőszolgálat (HZS) hegyimentői bajba került magyar turistáknak nyújtottak segítséget a Magas-Tátrában, a Rovátka (Sedlo Prielom) közelében, a Nagy-Tarpataki-völgyben. Három magyar túrázó megcsúszott a havas hegyoldalon, közülük egyiküknek eltörött a lába, a másiknak kificamodott a válla és fejsérülést is szenvedett, míg a harmadik turista, egy nő a hasán sérült meg. Zuzana Hopjaková, az AIR – Transport Europe légi mentőszolgálat szóvivője elmondta, hogy a kedvezőtlen időjárás miatt nem tudtak a helyszínre azonnal helikoptert indítani, ezért 15 hegyi mentő, illetve a Hosszú-tavi menedékháztól (Zbojnícka chata) egy önkéntes földi úton sietett a segítségükre.

A hegyimentők ellátták a sérülteket, ezt követően hordágyakon leengedték őket a völgy aljára, majd a menedékházhoz szállították a bajbajutottakat. Közben a helikopter is fel tudott szállni, amely a sérülteket Ótátrafüredre (Starý Smokovec) szállította, onnan pedig a szükséges orvosi ellátás után mentőautóval vitték őket kórházba.
 A hegyi mentők figyelmeztetnek, hogy a havas mezőkön való túrázás megfelelő öltözék és felszerelés nélkül továbbra is veszélyes a Magas-Tátrában.

Forrás: http://vilagszam.hu; További fotók: https://www.hzs.sk
Hirdetés
Hirdetés