Siklóernyőzésre kijelölt területek a Tátrában Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2014/05/17
Hirdetés
Az egyik olyan sport, amelyet a Tátrában is lehet gyakorolni, a nagyon látványos siklóernyőzés. Ez azonban bármilyen fájó is a lengyel siklóernyősök számára, legálisan csak a hegység szlovák oldalán gyakorolható. A Tátra meredek sziklái mindig is vonzották a siklóernyőzés szerelmeseit. A hegységben számos, kényelmes indulást lehetővé tevő starthely létezik, valamint számtalan olyan szép terület, amely fölött kivételes öröm repülni. Szeretnénk azonban mindenkit figyelmeztetni, mielőtt még megszegi a szabályokat, hogy Lengyelországban a Tátra fölött nem engedélyezett a siklóernyőzés. A siklóernyősök Szlovákiában viszont találnak néhány olyan helyet, ahol kedvükre hódolhatnak szenvedélyüknek anélkül, hogy kellemetlenségeknek tennék ki magukat.

A siklóernyőzésre jelenleg kijelölt területek a Tátrában:
1. Lomnici-nyereg (Lomnické sedlo) – Kő-pataki-tó (Skalnaté pleso) – Tátralomnic (Tatranská Lomnica) {december 16-tól április 15-ig és június 16-tól október 31-ig}.
2. Király-orr (Slavkovský nos) – Ótátrafüred (Starý Smokovec) – Alsóerdőfalva (Nová Lesna) { június 16-tól október 31-ig}.
3. A Zsarátnok-völgyben (Spálená dolina) a Liptói-Tátrában {június 16-tól október 31-ig }.
4. Szoliszkó menedékház (Chata pod Soliskom) – Csorbai-tó (Śtrbské pleso) {december 16-tól április 15-ig és június 16-tól október 31-ig}.

Forrás és fotók: http://portaltatrzanski.com

Hirdetés
Hirdetés