Téli újdonságok Tátralomnicon Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2013/01/03
Hirdetés

A közelgő téli szezon előtt több újdonság várja a téli sportok szerelmeseit Tátralomnicon. Kisebb javításokat hajtottak végre a Kő-pataki-tótól a Lomnici-nyeregbe közlekedő ülőszékes felvonón, ahová teljesen új felvonót tervez a pályákat üzemeltető Tatry Mountain Resorts (TMR), de csak a sípályák tátralomnici alsó állomásán végzett építkezések befejezése után.

„Felvonó építését tervezzük a Start átszállóállomástól a Kő-pataki-tóig, valamint a Grand Hotel Praha szállótól a Start átszállóállomásig” – mondta Katarína Šarafínová, a TMR illetékese. Ezek az új felvonók 2013/2014-ben kerülnek kivitelezésre. A biztonság növelése érdekében a tátralomnici síközpontban a felvonó alsó állomásától a parkolóba költözött a pénztár, ezáltal megoldódhat a sípályákon történő átjárás, valamint az érkező látogatók közlekedésének problémája. Új vendéglátóipari egység nyílik a felvonók alsó állomása közelében, valamint egy speciális szolgáltatásokat kínáló étterem a Start átszállóállomáson.
A következő szezonban is közlekednek majd a Magas-Tátrában az ingyenesen igénybe vehető síbuszok. Ezen a télen a Magas-Tátra Régió Idegenforgalmi Hivatal körzeti szervezete négy járat közlekedését finanszírozza. Síbusz közlekedik majd Csorbatón a központi parkolóból közvetlenül a sípályákhoz, Tátrai faházaktól Ótátrafüreden keresztül a tátralomnici sípályákhoz, valamint újdonságként Matlárházáról szintén a tátralomnici sípályákhoz. A negyedik járat Poprádról indulva reggel Kakaslomnicon és Felsőerdőfalván keresztül Tátralomnicig közlekedik, este pedig Poprádról Ótátrafüreden, Tátralomnicon, Felsőerdőfalván és Kakaslomnicon keresztül Poprádra érkezik vissza. A síbuszokat a Tátra-kártya tulajdonosok, valamint a síbérletekkel rendelkezők ingyenesen használhatják.
Forrás: http://poprad.korzar.sme.sk, Fotó: infolisty.sk
Hirdetés
Hirdetés