Furcsa balesetek, 3 halott a hegyekben Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2012/09/30
Hirdetés

Szombaton a délutáni órákban egy 60 éves cseh turistához riasztották a Hegyi Mentőszolgálatot (HZS), aki összeesett a Zöld-tó felé vezető turistaúton, a Magas-Tátrában. A megközelíthetetlen erdei terepen a mentőhelikopter nem tudott leszállni, ezért az eszméletlen turistát a mentőegységeknek le kellett vinni a Forbergi-rétre, ahol a kiérkező orvosi ügyelet (RLP) szakembereivel együtt azonnal hozzáláttak az újjáélesztéshez. A szakemberek mindent megtettek az eszméletlen turista megmentéséért, ennek ellenére az életét sajnos nem tudták megmenteni.
 
Szintén szombaton két nő indult vörösáfonyát szedni indult az Alacsony-Tátrába, ahol azonban egyikük tragikus balesetet szenvedett. A hegységben nagyon rossz látási körülmények uralkodtak, a látótávolság a 10 m-t sem érte el. Valószínűleg ennek köszönhető, hogy a két nő lezuhant a Bôr-nyereg sziklás gerincéről. A balesetben egy 58 éves besztercebányai nő életét vesztette, 38 éves ismerőse súlyos sérülésekkel (nyílt lábszártöréssel) élte túl a zuhanást, őt a mentők a liptószentmiklósi kórházba szállították. A zuhanás után a fiatalabb nő maga hívott segítséget, akinek az volt a szerencséje, hogy a mobiltelefonja a zuhanás közben nem esett ki és nem sérült meg, így azon keresztül tudta értesíteni a férjét, aki aztán hívta a hegyimentőket. Mobiltelefon hiányában valószínűleg elvérzett vagy az éjszaka során kihűlt volna, hiszen senki sem tudta, hogy hol kell keresni őket.

Vasárnap tragikus munkahelyi baleset történt az Alacsony-Tátrában, a Chopokon épülő felvonó felső állomásának építkezésén, a Kő menedékház közelében. Egy osztrák fiatalember – aki az építkezésen dolgozott – kiesett az épülő felvonó kabinjából, és az 5 méteres zuhanás után azonnal eszméletét vesztette. Az esés következtében olyan súlyos fejsérülést szenvedett, hogy életét a helikopterrel kiérkező hegyimentők már nem tudták megmenteni.
Hirdetés
Hirdetés