Quechua Evasion hótalp Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2012/01/30
Hirdetés
Az egyik legjobb téli móka a hótalpazás. Kezdőként és profiként is élvezhető, hiszen mindig találunk új kihívásokat. Elsőre nehéznek tűnhet a használata, de ne féljünk tőle, mert nagyon hamar meg lehet szokni. Pár óra után már észre sem vesszük, hogy hótalp van a lábunkon. Leszámítva, hogy 20-30%-kal lassabbak vagyunk, és a szokásos távnál 20-30%-kal rövidebb esik csak jól.

A hazai hótalpkínálat elfogadható. Az átlag túrázónak (középhegységi, vagy pl. a Rax-fennsík látogatói) szánt típusokból 10-15 féle is a vásárlók rendelkezésére áll. Az alpinistáknak már csak két különböző, kis szerencsével… A lényegi különbség, hogy az alpinistáknak készült hótalpak gleccsermászásra is alkalmasak, mivel „hágóvas” van a talpukba építve. A könnyű túrákhoz elég, ha 6-8 pici szög van a talpakon.

Mai tesztalanyunk egy Quechua hótalp: az Evasion sorozat egy korábbi darabja. A különbség, hogy a ma kapható Evasionon van sarokemelő, mely véleményem szerint nagy előrelépés. Sajnos a Decathlon is, mint sok más nagy sportáruház, évről évre csökkenti a speciális termékek kínálatát. Pár éve még 7-8 típust árult, mára azonban ez négyre csökkent. Az angol és francia piacokon természetesen maradt a teljes kínálat.
Hirdetés
Hirdetés