Két halálos baleset egy napon Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2011/07/07
Hirdetés
Július 7-én a délutáni órákban halálos végű balesetet szenvedett egy 64 éves cseh turista a Liptói-Tátrában. A szerencsétlenül járt nő a Hegyes-Rohács (Ostrý Roháč) és a Placslivé (Plačlivé) közötti gerincszakaszon a Jamniki-völgy (Jamnická dolina) irányába vezető füves-sziklás lejtőn csúszott ki, és mintegy 150 métert zuhanva az élettel összeegyeztethetetlen fejsérüléseket szenvedett, így a helyszínen az életét vesztette.

A szerencsétlenség lehetséges okának a csúszós sziklák és az erős szél kombinációját vélhetjük. A három nappal ezelőtt hullott hó lassan olvad, aminek következtében a sziklák nedvesek, csúszósak, a reggeli órákban fagyosak. A mentőakcióban 10 hivatásos és 5 önkéntes hegyimentő vett részt, és csak az esti órákban ért véget.
Néhány héten belül ez a második halálos kimenetelű baleset ugyanazon a helyszínen, hiszen június 2-án egy 31 éves férfi szintén 150 métert zuhanva vesztette itt életét. A Hegyimentő Szolgálat arra kéri a turistákat, hogy ne csak az említett helyen legyenek éberek, hanem más hegyvidéki területen is.

Szintén halálos baleset történt ma a Szlovák Paradicsomban. Egy 41 éves szlovák állampolgár mintegy 12 méteres, sziklás terepen történt zuhanás után olyan súlyos fejsérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A baleset a Hernád-áttörés keleti végén lévő Szepessümeg-hámor (Smižianska Maša) közelében történt. A HZS tudósítása nem pontosítja a szerencsétlenség helyszínét, úgy fogalmaz, hogy a HZS és a polgári mentőszolgálat hatáskörébe tartozó terület határán történt.
Hirdetés
Hirdetés