Hegymászó táborhely igénybevételének szabályai Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2011/07/29
Hirdetés
Amint az a hegymászók körében bizonyára ismert, a Poduplaszki-völgyben, a Karám-rét (Poľana pod Vysokou) közelében található egy hegymászó táborhely, amely az egyetlen hegymászó tábor a Magas-Tátrában. A táborhelyet csak az UIAA tagszövetségei alá tartozó hegymászó-egyesületek igazolvánnyal rendelkező tagjai vehetik igénybe, szervezett formában. A táborhely használati díja 2,5 EUR/fő/éj. A Poduplaszki-völgyben szintén csak hegymászóknak lehetőség van a TANAP Állami Erdészet faházainak bérlésére is, ennek díja 9 EUR/fő/éj. A faházban 10 ágyat lehet igénybe venni.

A táborhely megközelítése: a Poduplaszki-völgyben a szlovák-lengyel határtól induló kék jelzésen a Karám-rétig (9,2 km, 2.30 óra), majd mielőtt a felfelé vezető kék jelzésű turistaút a tisztás végén elérné az erdőt jobbra, és egy jelzés nélküli ösvényen a táborhelyre. A táborhelyen a földbe vert cölöpökre fektetett deszkapallókon lehet sátorozni saját sátorban. Ennek kapacitása 15 sátorhelyen 30 fő. Ezen kívül található itt egy fedett, nyitott faház kandallóval, elsősegélykészlettel és túra-naplóval, valamint egy szabadtéri WC. Vízvételi lehetőség a közeli patakban.

A táborhely és a faházak igénybevételéhez szükséges kérelmet az alábbi címre kell elküldeni:
Ochranný obvod Štátnych lesov TANAPu, 059 56. Tatranská Javorina, Slovensko. (TANAP Állami Erdészet Természetvédelmi Kerület, Javorina)
Legkésőbb a táborhelyre történő megérkezés előtt egy nappal be kell jelentkezni a Természetvédelmi Kerület javorinai irodájánál (hétköznap 7.00-15.00 óra között a +421 52 4499 106 telefonszámon), vagy a Poduplaszki-völgy erdészénél (Martin Stodola - +421 903 987 598)
Hirdetés
Hirdetés