Rejtélyes haláleset a Lengyel-Tátrában Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2011/05/28
Hirdetés
A Tengerszem és a Halastó
Szombaton dél körül a piros jelzésű turistaúton a Tengerszem-csúcsra tartó turisták egy ismeretlen holttestet találtak a Lengyel-Tátrában. Később kiderült, hogy egy 27 éves, mysłovicei illetőségű férfi holttestét találták meg az Ökörháttól (Wołowy Grzbiet) északkeletre lehúzódó Felső-Tengerszem-katlan (Wyżnia Czarnostawiańska Kociol) torkolata közelében. A Tátrai Önkéntes Mentőszolgálat (TOPR) ügyeletese elmondta, hogy a fiatalember valószínűleg szintén a Tengerszem-csúcsra tartva megcsúszott a havas sziklán.

A mentőakcióban, melynek során a kedvezőtlen időjárás miatt a helikoptert nem tudták használni, a hegyimentők nyolc munkatársa vett részt.
Később a zakopanei rendőrség szóvivője azt is elmondta, hogy a fiatalember halálának közvetlen oka valószínűleg nem a kicsúszás volt. Az előzetes vizsgálatok azt állapították meg, hogy a férfi testén csak egy kisebb karcolás látható, amely nem lehetett a halál oka. Azt már tudják, hogy a szerencsétlenül járt férfi siketnéma volt, hiszen megtalálták nála ezt tanúsító igazolványát.
Hirdetés
Hirdetés