2020. november 1., vasárnap

Tragikus baleset a Tengerszem-csúcs lengyel oldalán

A Tátrai Önkéntes Mentőszolgálat (TOPR) ügyeletére 2020. november 1-én 11 óra körül érkezett a bejelentés a Tengerszem-csúcsra (Rysy) vezető turistaútról, ahol egy turista nagy magasságból lezuhant. Azonnal mentőhelikopter repült a helyszínre, de a lezuhant turista életét sajnos nem sikerült megmenteni, a zuhanás során szerzett sérülések következtében a férfi a helyszínen életét vesztette.
„A Tátra magasabban fekvő részein (kb. 1800 m tengerszint feletti magasság felett) több centiméternyi friss hóréteg található, az árnyékos területeken – különösen a reggeli órákban – helyenként jegesedés fordulhat elő, a turistautak csúszósak” – figyelmeztet a Tátra Nemzeti Park (TPN).
Forrás és fotó: https://tatromaniak.pl

1 megjegyzés:

  1. Újabb áldozat a "halál úton", én neveztem így kb. 1 éve. A Rysy népszerűsége miatt a leglátogatottabb lengyel utak egyike. A túrára vállalkozók megdöbbentő módon tájékozatlanok és önveszélyesek, fittyet hánynak a durván megromlott viszonyokra, az egyébként is biztosíthatatlan szakaszokra és/vagy nincs félelemérzetül. Lehet persze, hogy ez a félelemérzet már túl későn jelzett és nem sikerült megoldaniuk a helyzetet. Nagyon sok lengyel áldozat volt idén a Magas-Tátrában. Lehetne ez intő jel mindannyiunk számára, de nincsenek illúzióim.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...