2019. január 18., péntek

On-line jegyelővétel és kirándulás a Lomnici-csúcsra

A turisták körében a Magas-Tátra talán legnépszerűbb csúcsa a Tátralomnic felett emelkedő Lomnici-csúcs (Lomnický štít, 2634 m), amely népszerűségét elsősorban annak köszönheti, hogy kabinos felvonóval bárki számára elérhető. A felvonó három szakaszban teszi meg a csúcsig vezető utat. Tátralomnicról (Tatranská Lomnica) négyszemélyes kabinos felvonó közlekedik a Start átszállóállomásig (Štart), ahol át kell szállni a 15 személyes kabinokba, melyek a Kő-pataki-tóig (Skalnaté pleso) közlekednek. Itt újabb átszállás következik immár a csúcsra vezető, ugyancsak 15 személyes, piros színű kabinba, amely a 855 méteres szintkülönbséget 8,5 perc alatt küzdi le. Érkezés után a csúcson 50 percet tartózkodhatunk, majd a következő második felvonóval le kell jönni.
A felvonóra a www.gopass.sk oldalon legkorábban 7 nappal a tervezett utazás előtt lehetőség van on-line jegyrendelésre, illetve a felvonó tátralomnici pénztárában ugyancsak 7 nappal a tervezett utazás előtt személyesen is megvásárolhatjuk konkrét időpontra (óra, perc) szóló jegyünket. Az on-line jegyrendelés szlovák, lengyel vagy angol nyelven érhető el.

A megvásárolt jegyen feltüntetett indulási idő a Kő-pataki-tótól történő indulási idejét jelenti. Az utasnak legalább 5 perccel az indulási időpont előtt meg kell jelennie a csúcsra közlekedő felvonó beszállóhelyén. A Tátralomnicról a Kő-pataki-tóhoz közlekedő felvonó menetidejét figyelembe véve az előre lefoglalt menetjegyet legkésőbb 1 órával indulás előtt át kell venni a felvonó pénztáránál. Elektronikus úton történő előfoglalás esetén az eddig az időpontig át nem vett foglalás 20 perc várakozás után törlésre kerül.
A felvonót üzemeltető Tatry Mountain Resorts (TMR) cégtől kapott információk szerint a rendszer karbantartása miatt a jegyelővétel jelenleg (2019. január) nem lehetséges. A csúcsra szóló jegyet helyben, a felvonó tátralomnici pénztáránál, vagy a felvonó épületében található Infocentrumban van lehetőség. Az on-line jegyelővétel elvileg 2019. januárban válik ismét elérhetővé, amint ez megtörténik, javítom ezt a bejegyzést.


Tátralomnic – Kő-pataki-tó oda-vissza
Felnőtt 22 €.
Diák, nyugdíjas 18 €.
Gyerek 15 €.

Kő-pataki-tó – Lomnici-csúcs oda-vissza
Felnőtt 27 €.
Diák, nyugdíjas 23 €.
Gyerek 20 €.

Forrás és fotó: http://www.vt.sk

2 megjegyzés:

  1. A Kőpataki-to - csúcs jegy (retúr) ára jelenleg 45 euró ha a gopass oldalon vesszük. Alaposan megdrágult.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Zoli, segíts légyszíves, szeretnénk a menni a családdal, megvásároltuk a jegyeket + Gopass kártyákat az oldalon, de azt írja, hogy a felvonót csak a Gopass chip kártyával lehet használni. Ezt a Gopass chip kártyát majd ott kapjuk meg a helyszínen?

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...