2017. július 10., hétfő

Paranormális eltűnések a Tátrában?

A XX. század elejétől napjainkig 40 ember tűnt el titokzatos körülmények között a Tátrában, testüket soha nem találták meg. A szlovák-lengyel határon dolgozó korábbi határőrtiszt véleménye szerint a megmagyarázhatatlan eltűnések elsősorban a Tátra két régióját érintik. A paranormális jelenségek kutatói szerint a titokzatos eltűnések hátterében természetfeletti erők is állhatnak.
A lengyel Robert Leszniakiewicz 25 éven át dolgozott határőrként a szlovák-lengyel határon. Elmondása szerint hivatali ideje alatt több tisztázatlan körülmények közötti eltűnéssel találkozott. Az ilyen eltűnések leggyakrabban a Vörös-hegyek (Czerwone Wierchy) és a Halastó (Morskie Oko) környékén fordultak elő. Azok közül az emberek közül sokukról, akik ezeken a területeken tűntek el nyom nélkül, a mai napig senki sem tud semmit.

A hegyimentők véleménye szerint előfordulhat, hogy ha valaki egyedül túrázik, a turistaútról letérve megcsúszik, és felülről a törpefenyők közé zuhan, annak testét soha nem találják meg. „Gyakran csak megrágott emberi maradványokat és csontokat találunk” – mondta Andrzek Macias, a TOPR hegyimentője.
Miloš Jesenský, a paranormális jelenségek ismert szlovák kutatója szerint az események hátterében magasabb téridő erők is állhatnak. Bár a legtöbb titokzatos eltűnés a Tátra lengyel oldalán történt, legalább egy ilyenre a szlovákok is emlékeznek. Ahogy Leszniakiewicz elmondta, a múltban a Batizfalvi-tónál életét vesztett három férfi, rejtélyes haláluk még a hegyimentőket is megrémítette. A csoportból mindössze egyetlen nő maradt életben, aki nem tudott logikus magyarázatot adni a trió halálára, és a nyomozóknak sem sikerült magyarázatot találni a férfiak rejtélyes halálának okára.

Forrás: http://www.topky.sk; Fotó: Nagy Árpád

4 megjegyzés:

 1. "Bár a legtöbb titokzatos eltűnés a Tátra szlovák oldalán történt, legalább egy ilyenre a szlovákok is emlékeznek."

  Ha náluk történik, persze hogy emlékeznek rá! Vagy túl sok tudatmódosító Tátra teát ittak.

  VálaszTörlés
 2. Nekem kb 3 hete tünt el a volt fönököm a Tátrába.Azóta sincs meg amugy német állampolgár!

  VálaszTörlés
 3. Oda kell menni nagy média visszhangal modern felszereléssel drónokkal kamerákkal újra és hang érzékelőkkel és még kell őket keresni

  VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...