2013. január 30., szerda

Szánkópálya a Tarajkán


Ezen a télen ismét megnőtt az érdeklődés a tarajkai szánkópálya iránt, amely több száz turistát vonz naponta. Virágzik a szánkókölcsönzés, a nappali mellet népszerű az esti szánkózás is. A szánkópályát mindenki csak saját felelősségére használhatja, a szánkókölcsönzőnél aláírással kell igazolni, hogy elfogadjuk a szánkópálya használatára vonatkozó feltételeket. Mindemellett a szánkópályán állandóügyeletet tartanak a Hegyi Mentőszolgálat (HZS) munkatársai.

A szánkópályán történő lecsúszás minden bizonnyal felejthetetlen élményt jelentene a résztvevőknek, ha az autók nem közlekednének az úton. A szánkózókra veszélyt jelentenek azok az autók, amelyek néha megjelennek az útvonalon, Tátraváros önkormányzata szerint azonban télen ezen az útvonalon nem tudnak mit tenni.
A szánkópályát üzemeltető társaság (TMR) szerint a szánkópálya népszerűsége az utóbbi években növekvő tendenciát mutat. „Ezen a télen ismét többen szánkóznak itt, mint az elmúlt télen, pontos számadatok azonban még nem állnak rendelkezésre” – mondta el a TMR munkatársa. A szánkópályával kapcsolatosan az egyetlen problémát az útvonalon közlekedő gépjárművek jelentik, amelyek a behajtást tiltó táblák ellenére használják az útvonalat. Az önkormányzat a téli időszakban senkinek sem ad ki behajtási engedélyt, még a menedékházak bérlőinek sem. „Ez már évek óta így van, a Tarajkára vezető aszfaltozott út már építése idején szánkópályának lett tervezve. Ezen felül ki van zárva a téli útkarbantartásból is, vagyis ezt az útvonalat télen nem takarítják a hókotrók” – mondta el az önkormányzat munkatársa. Hozzátette, hogy az itt autózók nyilvánvalóan megsértik a közlekedési szabályokat. Az útvonalon történő közlekedést a városi rendőrség sem tudja megakadályozni. „Nem állnak rendelkezésre olyan műszaki berendezések, amelyekkel meg tudjuk akadályozni az útra történő behajtást” – mondta Miroslav Kolodzej, a városi rendőrség vezetője.
Az egész napos szánkókölcsönzés ára a szánkó típusától függően 6-10 € között van, kedden, pénteken és szombaton esti szánkózásra is lehetőség van, ehhez 5 €-ért bérelhetünk szánkót.
Forrás és fotó: http://poprad.korzar.sme.sk

2 megjegyzés:

  1. A fenti cikk tartalma továbbra is érvényesnek mondható?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A szánkópálya megfelelő hómennyiség esetén működik, az árak nyilván változtak azóta.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...