2012. március 3., szombat

Tragikus nap az Alacsony-Tátrában

Az idei téli szezon eddigi legtragikusabb napja lett ez a szombat az Alacsony-Tátrában. Egyetlen napon három személy vesztette életét különböző balesetekben. A délelőtti órákban egy 26 éves cseh síelő a Kosodrevina szállótól a Chopokra vezető sífelvonón vesztette életét.

Miközben a fiatal nő a korongos felvonóval szeretett volna feljutni a Chopok csúcsára, egy, a lejtőn lefelé száguldó ismeretlen snowboardos nekiment, lesodorta őt a felvonóról. A szerencsétlen lány teste ennek következtében mintegy 300 m-en keresztül megállíthatatlanul repült és csúszott lefelé a lejtőn. A szerencsétlenség helyszínére megérkező hegyimentők azonnal megkezdték az újraélesztést, de mentőhelikopteren érkező orvos már csak a gerinctörést szenvedett síelő halálának beálltát tudta megállapítani. A rendőrség nagy erőkkel keresi az ismeretlen snowboardost, aki az eset után elmenekült a helyszínről.
A déli órákban egy 32 éves szlovák síalpinistához riasztották a hegyimentőket, aki a Gyömbér és a Chopok közötti jeges gerincen csúszott ki a Krupova-hágó közelében, és mintegy 300 métert csúszott lefelé a Halas-gödör irányába. A zuhanás következtében az élettel összeegyeztethetetlen sérüléseket szenvedett, és a helyszínen az életét vesztette.
A délutáni órákban turisták hívták a segélyhívó számot azzal, hogy a Halas-gödör közelében emberi testet találtak, aki nem mutatott életjelet. A helyszínre érkező hegyimentők és az orvos már csak a 42 éves szlovák állampolgárságú turista halálának beálltát tudta megállapítani.
Ezeken a tragikus eseteken kívül ezen a napon további két súlyos, közülük egy életveszélyes sérüléssel járó baleset történt az Alacsony-Tátrában, valamint további 12 síbalesethez riasztották a hegyimentőket a Chopok északi és déli lejtőin.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...