2011. január 15., szombat

Quadokat kaptak az Önkéntes Hegyimentők


Fotó: tygodnikpodhalanski.pl
Az Önkéntes Hegyimentő Szolgálat (GOPR) megkapta az első három quadot abból a hétből, amellyel a Plus mobilszolgáltató kívánja segíteni a hegyi mentők munkáját Lengyelországban. A kulcsokat ünnepélyes keretek között adták át a podhalei, a krynicai és a Beszkidekben működő GOPR csoportok vezetőinek.
„A motoros szánokat legfeljebb négy hónapon át tudjuk használni, ezeket a négykerekűeket viszont szinte egész évben. Hatalmas segítség ez a hegyimentőknek, amely jelentősen lerövidítheti a mentések idejét” – mondta Mariusz Zaród, a podhalei csoport vezetője.
A Plus mobilszolgáltató nem csak a quadokkal járul hozzá a turistaközpontok biztonságához. Januárban kezdik telepíteni azt az információs rendszert, melynek során az ország 42 pontján állítanak fel aktuális információkat megjelenítő elektronikus tájékoztató táblákat. Ebből 25 db az Önkéntes Hegyimentő Szolgálat hatáskörébe tartozó területen kerül elhelyezésre. A podhalei csoport területén 4 ilyen tábla kerül felállításra a turisták által leginkább látogatott helyekre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...