Ingyenes parkolót alakítanak ki Tátralomnicon

Ingyenes parkolót alakítanak ki Tátralomnicon

Nagy Árpád
Nagy Árpád - https://spis.korzar.sme.sk
2023/07/03
A Tátra körút (Cesta slobody) rekonstrukciója végleg korlátozza a parkolást a főút mentén.
Hirdetés

2023. július közepétől Tátralomnicon ingyenes parkolót alakítanak ki az egykori Eurocamp helyén, ezzel egy időben Tátraváros (Vysoké Tatry) önkormányzata kb. 20 percenként közlekedő buszjáratot tervez üzemeltetni a parkoló és a Fehér-víz parkoló (Biela Voda), azaz Tátralomnic és Matlárháza (Tatranské Matliare) között. A város polgármestere, Jozef Štefaňák megerősítette, hogy a parkoló július 17-től használható és ingyenes lesz.

Véglegesen megszűnik az út szélén történő parkolás

A nyári hónapokban csak korlátozottan lehetséges a parkolás a Biela Voda buszmegálló közelében, amely a Zöld-tóhoz (Zelené pleso) vezető túrák kedvelt kiindulópontja. Ennek oka a Tátra körút rekonstrukciója, valamint ezzel összefüggésben a tervezett védőkorlát felszerelése, amely az végleg lehetetlenné teszi az autók parkolását a főút mentén.

Ingyenes parkoló,  20 percenkénti buszközlekedéssel

A Biela Voda buszmegálló melletti parkoló továbbra is elérhető 80 autó számára, az eddig megszokott üzemmódban. „Július közepétől az említett ingyenes parkoló a Tátra többi látogatója számára is elérhető lesz, ahonnan ingajáratban közlekedő autóbuszokkal érhetők el a közeli tátrai települések, az előzetes tervek szerint 20 perces időközönként” – közölte az önkormányzat közösségi oldalán.

Ingyenes parkolót alakítanak ki Tátralomnicon-1
A Zöld-tóhoz vezető út kezdete
Ingyenes parkolót alakítanak ki Tátralomnicon-1
Forrás: Nagy Árpád

Forrás: https://spis.korzar.sme.sk

Hirdetés
Hirdetés