Frissültek a menedékházak adatai Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2014/03/11
Hirdetés
Kunyhó a Jávor-völgyben. Fotó: Peter Miller
Amint azt az oldal rendszeres látogatói bizonyára tudják, a www.magas-tatra.info oldal főmenüjében, az ún. fejkép alatti menüsorban korábban egy kattintással elérhető volt egy bejegyzés, amelyben az összes tátrai, így a Magas-, a Liptói- és a Lengyel-Tátrában található menedékház webes elérhetősége szerepelt link formájában. Ez így volt már a honlap indulásától kezdve, mára azonban úgy gondoltam, hogy kicsit átalakítom, mondhatni fogyaszthatóbbá teszem ezt a statisztikák szerint sokakat érdeklő témakört. Ennek jegyében az elmúlt napokban teljesen átalakult ez a menüpont, eltűnt a régi listaszerű felsorolás. Helyébe lépett az immár teljesen elkészült új forma, melyben valamennyi menedékház külön bejegyzésben szerepel.
A bejegyzésekben rövid, a 250 tátrai túra című könyvem legutóbbi kiadásából vett néhány mondatban bemutatom a menedékházat, majd egységes sémában következnek a menedékházak legfontosabb adatai, azok megközelítési lehetőségeivel együtt. Ahol találtam ilyet, kedvcsinálóként néhány, a menedékházat vagy annak közvetlen környékét bemutató 360 °-os gömbpanorámás oldal linkjét is elhelyeztem a leírásban, melyet az internetről összeválogatott fotókkal illusztráltam, természetesen feltüntetve azok forrását.
Miután a Magas-Tátra után elkészült a Liptói- és a Lengyel-Tátra menedékházainak leírása is, ezzel teljessé vált a tátrai menedékházakat bemutató bejegyzések sora. Ezután a menedékházak fontosabb adatai a „Menedékház adatbázis” címkére történő kattintással is elérhetők, illetve valamennyi menedékház önálló címkét kapott a „Címkék” menüben. Így aki egy konkrét menedékházzal kapcsolatos információkat, híreket szeretne olvasni, az a menedékház címkéjére kattintva azonnal megteheti ezt. Az adatbázis összeírása során valamennyi menedékház esetében igyekeztem a legfrissebb adatokat felhasználni. Ha esetleg valaki mégis hibát, nem használható linket talál az adatbázisban, kérem, hogy jelezze nekem az ismert elérhetőségeimen.
Lejegyezte: Tátraturista
Hirdetés