Hét téli élmény nem síelőknek a Magas-Tátrában Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2015/12/17
Hirdetés
Nem csak a síelőknek van ám keresnivalója a hegyekben télen! A friss levegőre, a lenyűgöző szépségű tájra, századfordulós grand hotelek hangulatára és finom, házias falatokra vágyóknak ugyanúgy érdemes útra kelni! Hét tuti tipp, ha egy kényelmes, mégis emlékezetes hétvégére vágyik a Magas-Tátrában. Október végén pazar hosszú hétvégét töltöttünk Szlovákiában, a Csorbai-tó partján. Akkor csak a hegyek tetején volt hósipka, a tó környékén és az üdülőfalvakban még gyönyörű napsütéses őszi idő várta a kirándulókat. A Magas-Tátrából mostanában érkező fotók alapján viszont úgy tűnik, mostanra beköszöntött a tél a környéken.
A magashegyi turistautakat november elsejével lezárták, és csak június 15-én nyitják újra. Ettől még persze nagyon érdemes ide ellátogatni – akkor is, ha csak egy kényelmes pihenésre vágynak a képeslapra illő tájban, és nem tudnak vagy nem szeretnek síelni. Mutatjuk a legjobb élményeket, amik érhetik a kényelmes kirándulókat errefelé a téli hónapokban.

1. Éjszaka a Grand Hotel Kempinski High Tatras-ban
A Csorbai-tó partján álló romantikus szállodában udvarias személyzet, pattogó tüzű kandalló, bálteremben felszolgált, pazar reggeli, kényelmes és elegáns szobák várják a vendégeket. Kristálycsillárokkal turbózott wellness részlegének üvegfalán át zavartalan kilátás nyílik a tóra és a környező hegyekre.
A szálloda helyén már 1893-ban egy kis romantikus stílusú villa állt, a korabeli arisztokrácia krémje – többek között a Habsburg család tagjai – látogatták. Az évek során többször bővítették és átépítették. A századfordulótól hotelként üzemelő épületben 1953-tól aztán szanatórium működött, majd állaga annyira leromlott, hogy be kellett zárni. Az épület felújítására egészen 2003-ig kellett várni, amikor négy éven át tartó munka során nyerte el mai lenyűgöző formáját.
Nyilván nem lehet fillérekért megszállni itt, de a maga kategóriájában – figyelembe véve a kapott szolgáltatás minőségét – nem tartozik a világ legdrágább luxusszállodái közé. Három felnőttnek egy részben tóra néző, tágas szobában három napra minden adóval, reggelivel és wellness használattal együtt 530 eurót fizettünk.
Aki nem szeretne ennyit költeni, a szállodától pár lépésnyire, szintén a tó partján, szintén műemléki nyaralóban a három csillagos Hotel Soliskóval tegyen próbát. Ez is egy szép szálloda, és itt a tipikusan feláras karácsonyi időszakban is csak 115 euróba kerül két főre éjszakánként a szállás félpanzióval és wellness használattal. A Solisko éttermét mi is próbáltuk, teljesen meg voltunk vele elégedve.
A travelo.hu teljes cikke itt olvasható!

Forrás és fotó: http://travelo.hu
Hirdetés
Hirdetés