Öt éves a www.magas-tatra.info Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2015/10/17
Hirdetés
Ezen a héten fennállásának ötödik évfordulójához érkezett a www.magas-tatra.info, hiszen a Magas-Tátra magyar nyelvű információs honlapja 2010. október közepétől olvasható az interneten. Az első hónapban még magas-tatra.e-oldal.hu címen volt elérhető, de aztán rátaláltam a ma is használt felületre, amelyen azóta is igyekszem naprakészen tájékoztatni a Tátrában történtekről, a Tátrához kapcsolódó történetekről, a jelenről és a múltról a Tátra iránt érdeklődő, elsősorban magyar, de egyre nagyobb számú külföldi olvasókat is.
Bár csak „félkerek” évfordulóhoz érkeztünk, de ez a kis jubileum alkalmat adhat egy kis számvetés elkészítésére. A honlap fennállása óta a mai napig több mint 2000 bejegyzés született, ennyi aktuális hír, régi történet, érdekes tudósítás, fotó- és videógyűjtemény került fel az oldalra. A rendszeres látogatók talán már megszokhatták, hogy naponta friss bejegyzéssel jelentkezem, ettől csak akkor térek el, ha valamilyen rendkívüli esemény (általában sajnos baleset, vagy hirtelen időjárás változás) azonnali közlést tesz szükségessé.

Az alábbiakban, mintegy ismétlés gyanánt felsorolom az elmúlt öt év 10 legnépszerűbbnek bizonyult, legtöbbet olvasott bejegyzését. Mivel ezek voltak a legolvasottabbak, ezeket valószínűleg sok mai látogató is olvasta, amennyiben nem, most egy csokorba összegyűjtve megteheti ezt. A lista érdekessége, hogy a legnépszerűbbnek bizonyult bejegyzésre (amely csak nevében Tátra, de úgy tűnik, mégis sok honfitársunk kedvence…) több mint tízszer annyian kattintottak, mint a sorban utána következőre. A további helyeken viszont meglehetősen szoros a „verseny”, hiszen általában csak néhány tucat kattintással előzi meg egyik bejegyzés a másikat. A tíz legnépszerűbb bejegyzés közül három olyan van, amely 2015-ben született, három 2014-ben, egy 2013-ban és három 2011-ben került fel az oldalra. A legolvasottabb bejegyzések listája:
1.) TATRATEA - a világ legerősebb teája – 2011. november 9.
2.) Főgerinc bejárás a Magas-Tátrában – 2011. szeptember 7.
3.) Sas út – a teljes útvonal 7 percben – 2014. január 29.

Arra is jó ez a kis évforduló, hogy ismételten megköszönjem az olvasóknak azt az érdeklődést, melyet immár 5 éve az oldal iránt tanúsítanak. Szeretném megköszönni a bejegyzésekhez, a Fórumba írt hozzászólásokat, a legtöbbször pozitív, néha azonban jogosan negatív kritikákat, valamint a hozzám intézett kérdéseket. A továbbiakban is kérem az olvasókat, hogy ha bármilyen hozzáfűznivalójuk van az oldalhoz, az itt megjelent bejegyzésekhez, azt a jövőben is jelezzék felém akár hozzászólásban, akár e-mail útján. Várom észrevételeiket, kérdéseiket, legyenek azok akár pozitívak, akár negatívak. Ahogy eddig, ezután is igyekszem minden kérdésre a legjobb tudásomnak megfelelően válaszolni, illetve a Tátrával kapcsolatosan kérésekben az olvasók segítségére lenni.
A rendszeres olvasóknak bizonyára nem újdonság, de a www.magas-tatra.info oldalnak a legnépszerűbb közösségi oldalon, a Facebookon is van profilja, ezt a www.facebook.com/magastatra.info címen lehet elérni. Itt a honlapon olvasható bejegyzéseken túl rendszeresen osztok meg aktuális információkat, rövid híreket, fotókat, videókat a Tátráról, a Tátrával kapcsolatban. Azokhoz, akik követik és látogatják a Facebook profilt, biztosan eljutnak ezek az információk, a szép fotók és az érdekes videók.
Végezetül mindenkinek még egyszer köszönöm az eddigi támogatást, bátorítást, és arra kérem Önöket/Titeket, hogy a jövőben is látogassák/látogassátok a www.magas-tatra.info oldalt.

Turista üdvözlettel: Nagy Árpád (Tátraturista), a www.magas-tatra.info szerkesztője.
Hirdetés