Tavaszi karbantartás a tátrai felvonókon Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2014/04/23
Hirdetés
Ahogy azt a korábbi években már megszokhattuk, a húsvéti ünnepek után idén is sor kerül a tátrai felvonók rendszeres tavaszi karbantartására, egyúttal a közelgő nyári szezonra történő felkészítésükre. A Csorbatótól a Szoliszkó menedékházig közlekedő négyszemélyes ülőszékes felvonó április 23-tól május végéig munkanapokon nem közlekedik, ezen a felvonón tehát májusban csak a hétvégi napokon utazhatunk. Ennél a felvonónál a nyári szezon május 31-én kezdődik.
Az Ótátrafüredről a Tarajkára közlekedő sikló 2014. április 23-tól 30ig nem üzemel, kivéve a hétvége két napját, akkor ugyanis menetrend szerint közlekedik.
A tátralomnici felvonók (Tátralomnic – Kő-pataki-tó és Kő-pataki-tó – Lomnici-csúcs) tavaszi karbantartása már befejeződött, ezeket a kötélpályákat a turisták a menetrendben foglaltak szerint korlátozás nélkül használhatják.

A Tátra szlovák oldalához hasonlóan a lengyel oldalon is evégzik a különböző felvonók téli szezon előtti karbantartását a Lengyel Kötélvasút Társaság (PKL) felvonóin.
A www.zakopaneinfo.hu oldal információja szerint a gubalówkai (Gubałówka) sikló és a Butor-hegyre (Butorowy Wierch) közlekedő libegő karbantartását március 31. és április 4. között már elvégezték.
A Gáspár-csúcsra (Kasprowy Wierch) közlekedő kabinos felvonó „tavaszi” karbantartására június 20. és július 4. között kerül sor (ez utóbbit mondjuk személy szerint nem igazán értem, mert akkor azért már nyár van, de hát ők tudják… - a szerk.).

Hirdetés