Őszi karbantartás a tátrai felvonókon Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2013/10/18
Hirdetés
Ahogy azt a korábbi években már megszokhattuk, ebben az évben is elvégzik a tátrai felvonók rendszeres őszi karbantartását, egyben ezek felkészítését a közelgő téli szezonra. Az új, 15 férőhelyes kötélpálya kiépítése miatt a tátralomnici felvonók 2013. október 21-től nem üzemelnek, a kötélpályák utolsó üzemeltetési napja 2013. október 20, vasárnap.
A Csorbatótól a Szoliszkó menedékházig közlekedő négyszemélyes ülőszékes felvonó, valamint az Ótátrafüredről a Tarajkára közlekedő sikló 2013. november 4-től a téli szezon kezdetéig nem üzemel, ezek utolsó működési napja 2013. november 3.

A Tátra szlovák oldalához hasonlóan a lengyel oldalon is ebben az időszakban végzik a különböző felvonók téli szezon előtti karbantartását a Lengyel Kötélvasút Társaság (PKL) felvonóin. A gubalówkai (Gubałówka) sikló október 21. és 25., a Butor-hegyre (Butorowy Wierch) közlekedő libegő november 4. és 16., míg a Gáspár-csúcsra (Kasprowy Wierch) közlekedő kabinos felvonó november 4. és 8. között nem közlekedik.

Hirdetés
Hirdetés