Tavaszi karbantartás a tátrai felvonókon Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2013/04/13
Hirdetés
A Magas-Tátrában ezen a héten megkezdődött a felvonók szokásos tavaszi karbantartása. E héttől április 26-ig a Tátralomnicon és Ótátrafüreden üzemelő összes felvonó csak hétvégenként, szombaton és vasárnap üzemel, az alábbiakban közölt időpontokban karbantartási munkák miatt nem közlekednek. Így volt ez már ezen a héten is, és így lesz a jövő héten, valamint az azt követő héten is. Az Ótátrafüred és a Tarajka között közlekedő sikló a karbantartást követően, április 27-től már nyári forgalmi rend szerint közlekedik.
Valamivel később kezdődnek a karbantartási munkák Csorbatón, ahol csak április 22-től kisebb megszakításokkal május végéig állnak le a felvonók, de szombat-vasárnap ezek is közlekednek majd. Itt a nyári menetrend június 1-től kezdődik.

Egyelőre még nem ismert, mikor fejeződik be a síszezon, ez a sípályákat üzemeltető társaság szóvivője szerint természetesen a hóviszonyoktól függ.

A Tátralomnicon üzemelő felvonók karbantartás miatt nem üzemelnek:
Április 8-tól 12-ig, április 15-től 19-ig, április 22-től 26-ig, és május 10-től 17-ig.

Az Ótátrafüreden közlekedő sikló nem közlekedik az alábbi időpontokban:
Április 8-tól 12-ig, április 15-től 19-ig, és április 22-től 26-ig.

Csorbatón a felvonók az alábbi időpontokban nem közlekednek:
Április 22-től 26-ig, május 13-tól 17-ig, május 20-tól 24-ig, és május 27-től 31-ig.

Természetesen a hegység lengyel oldalán is végeznek tavaszi karbantartási munkákat. Ezt a Gubałówkára közlekedő sikló esetében ezen a héten, április 8-12. között már elvégezték, a Gáspár-csúcsra közlekedő felvonón viszont csak június 17-21. között kerül majd sor.

Hirdetés
Hirdetés