Őszi karbantartás a tátrai felvonókon Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2012/10/26
Hirdetés

A tervek szerint november 5. és 29. között végzik el a tátrai felvonók szokásos őszi karbantartását. A Kő-pataki-tótól a Lomnici-csúcsra közlekedő felvonó rendszeres őszi karbantartását már korábban, október 1-7. között elvégezték. A Lomnici-nyeregbe közlekedő kétszemélyes ülőszékes felvonó október 7-ig üzemelt, legközelebb csak a téli síszezon kezdetén indítják el. A Tátralomnic környékén közlekedő valamennyi felvonón, így a Kő-pataki-tóhoz közlekedő négyszemélyes kabinoson is megszakítás nélküli üzemszünet lesz november 5. és 29. között.

Ugyancsak ebben az időszakban végzik el a Csorbatótól a Szoliszkó menedékházig közlekedő négyszemélyes ülőszékes felvonó karbantartását. Gyakorlatilag tehát azt mondhatjuk, hogy a tátrai felvonók novemberben alig egy-két napot üzemelnek majd, ennek figyelembe vételével tervezzük esetleges novemberi túráinkat. A tarajkai sikló karbantartásának időpontjáról többféle időpont is napvilágot látott. Az első hírek szerint november 4-ig közlekedett volna, majd ezután kezdődött volna az őszi karbantartás. Ennek várható befejezése november 29, ez az időpont azonban változhat, elképzelhető, hogy már előbb megindul a közlekedés a népszerű felvonón. Ennek a hírnek ellentmond, hogy időközben október 15-től 26-ig nem közlekedett, majd szintén nem közlekedik október 29-től 31-ig. November 5-én megjelent hír szerint a tátrai felvonók közül egyedül a sikló közlekedik novemberben, vagyis itt már elvégezték az őszi karbantartást.
November 5. és 10. között a szokásos őszi karbantartás miatt szintén nem közlekedik a Gáspár-csúcsra közlekedő kabinos felvonó a Lengyel-Tátrában.
Hirdetés
Hirdetés