Szálláslehetőség a Lomnici-csúcson Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2012/05/25
Hirdetés

„Látogassa meg a Magas-Tátra egyik legismertebb csúcsát, töltsön el egy nyugodt éjszakát a Lomnici-csúcson, távcsövön keresztül gyönyörködjön a csillagok látványában, és csodálja meg a napfelkeltét a Kő-pataki-tónál” – ezzel a reklámszöveggel csábítják a Lomnici-csúcsra a vállalkozó kedvű, megfelelően vastag pénztárcával rendelkező látogatókat a Magas-Tátrában.

A Lomnici-csúcs a Tátra egyik legismertebb és legkedveltebb csúcsa. Háromszög alakú csúcspiramisa magasan kiemelkedik környezetéből, emiatt a Szepesség egykori lakói a Tátra legmagasabb csúcsának tartották, többek között Nagypapa (Grossvater) néven is emlegették. A csúcs első turista megmászója az angol utazó, Robert Townson volt, aki 1793-ban a Kis-Tarpataki-völgy felől jutott fel a csúcsra. Télen elsőként 1891-ben jutottak fel a csúcsra.
Európában is egyedülálló lehetőségként napjainkban lehetőség van arra, hogy egy felejthetetlen éjszakát töltsünk el a Lomnici-csúcson, Közép-Európa legmagasabban fekvő apartmanjában. Napnyugtakor, amikor az utolsó turisták is lemennek a felvonóval, a csúcson máshol nem tapasztalható atmoszféra veszi körül az ott éjszakázókat. Aki szeretne a családjával vagy a barátaival egy éjszakát eltölteni a csúcson kialakított 4 személyes apartmanban, az a meglehetősen borsos árért (476 €/apartman/éj) a következő szolgáltatásokat kapja cserébe:
- szállás az apartmanban 1 éjszakára, 1-4 fő részére
- oda-vissza érvényes menetjegy a Tátralomnicról a Lomnici-csúcsra vivő felvonókra
- welcome drink
- 3 fogásos vacsora a csúcson lévő Dedo kávéházban
- a csúcson működő teleszkópon keresztül lehetőség a csillagok megfigyelésére
- napfelkeltekor reggeli a Kő-pataki-tónál.
A csúcson egyszerre max. 4 fő tölthet el egy éjszakát az egész évben igénybe vehető apartmanban, amelyet a tervezett utazás előtt legalább 3 hónappal le kell foglalni. A lefoglalt szállás erős szél, viharos időjárás és erős jegesedés esetén nem vehető igénybe.
Fontos tudni, hogy amennyiben a megrendelő a szolgáltatást a megrendelt időben nem veszi igénybe, illetve a tartózkodás jogát egy harmadik személynek nem adja át, a szolgáltatást ellenszolgáltatás nélkül töröltnek tekintik. Ugyancsak fontos tudnivaló, hogy a megrendelt szolgáltatásnak az igénybe vétel időpontja előtt legkésőbb 29 nappal korábban történő visszamondása esetén bizonyos (a visszalépés idejétől függően 10 és 100 % közötti) összeget levonnak a korábban befizetett összegből.
A vállalkozó fenntartja magának a jogot, hogy bizonyos esetekben (pl. a Lomnici-csúcsra vezető felvonó meghibásodása; a látogatók életét, testi épségét, anyagi javait veszélyeztető ok fennállása; egyéb működési és szervezeti változások) törölheti a befizetett szállást.
Hirdetés