Dolgoznak a hóágyúk a Tátrában Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2011/11/24
Hirdetés

Fotó: SITA
Az elmúlt hét végén Csorbatón, Tátralomnicon és Zárban, a Bachleda-völgyben beüzemelték a hóágyúkat, megkezdték a pályák előkészítését a 2011/2012-es síszezonra. A Csorbatón működő síközpont egyik munkatársa elmondta, hogy az elmúlt napokban tapasztalat hőmérsékleti inverzió nem kedvezett a sípályák üzemeltetőinek. A völgyekben fagyos és ködös idő volt, nem csak éjszaka, de napközben is. A hegyen viszont ezzel ellentétben napos idő volt, és a hőmérő higanyszála jócskán 0 fok fölött járt.

A síszezon megnyitása így teljes egészében az elkövetkező napok időjárásától függ. A síközpontok mindenesetre készen állnak, a szezon hivatalos megnyitását december 10-re tervezik, de abban az esetben, ha a hőmérséklet tartósan 0 fok alatt marad, Csorbató és Tátralomnic egyes pályáin már december 2-án is lehet síelni, előbbi síközpontban jelképes 1 €-ért.
A magas-tátrai síközpontok 2011/2012-es szezonban érvényes egységes árjegyzéke itt olvasható.
Az elmúlt évben a nagyobb síközpontokban december 3-án kezdődött a szezon. A legkorábban 2009-ben kezdődött a síszezon, ekkor Zárban már október 16-án működtek a sípályák. A leghosszabb síszezont 2008-2009 telén jegyezték fel, akkor a Csorbai-tó melletti pályákon 186 napon át lehetett síelni.
Hirdetés
Hirdetés