Őszi karbantartás a tátrai felvonókon Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2010/11/02
Hirdetés
A mai naptól csaknem december elejéig a téli szezon előtti rendszeres karbantartás miatt több alkalommal üzemszünet lesz a tátrai felvonókon. A tarajkai sikló november 2 és 12, majd november 22 és 26 között nem üzemel. A Tátralomnic és a Kő-pataki-tó között közlekedő kabinos felvonó, valamint a Lomnici-csúcsra közlekedő felvonó november 2 és 12, majd november 18 és december 3 között nem közlekedik. A tátralomnici felvonókat, a Kő-pataki-tó és a Lomnici-nyereg közötti ülőszékes felvonóval együtt december 4-től, a tátrai síszezon kezdetétől használhatják ismét a turisták.

December 23-ig nem üzemel a Csorbató - Szoliszkó menedékház között közlekedő ülőszékes felvonó, ugyancsak a rendszeres karbantartási munkák miatt. A Csorbató síközpontjában működő egyéb felvonókat a síelési feltételek alakulásától függően állítják üzembe.
Forrás: www.aktuality.sk
 
A Tátra szlovák oldalához hasonlóan az északi oldalon is ebben az időszakban végzik a különböző felvonók téli szezon előtti karbantartását. A gubalówkai sikló karbantartása már megtörtént október utolsó hetében, a Gáspár-csúcsra (Kasprowy Wierch) vezető kabinos felvonó karbantartás miatti leállása pedig november 15. és 23. között esedékes.
Forrás: www.pkl.pl
 
Hirdetés
Hirdetés