2021. március 24., szerda

Változtak a parkolási díjak és a villamos napijegy érvényessége

2021. január 1-én változtak a parkolási díjak Tátraváros (Vysoké Tatry) saját parkolóiban. Az új díjszabás szerint a fizetős időszakban (6:00 – 18:00 között) a parkolási díj óránként 2 €, az egész napos parkolásért 10 €-t kell fizetni azzal a kiegészítéssel, hogy 13:00 óra után a napidíj a felére csökken. A Tátrában található más, magánkézben lévő parkolóhelyek saját díjszabást alkalmaznak, így ott az eddigiekhez hasonlóan továbbra is eltérhetnek az árak az itt megadottaktól. A parkolók áttekintése
itt található!
Az év első napjától változtak a tátrai villamosra érvényes egynapos tömbjegy felhasználási feltételei is. Az ún. tömbjegyek korábban az adott nap éjfélig voltak érvényesek, ez az utasok érdekeit szem előtt tartva a járműben történő érvényesítést követően 24 óráig lesz érvényes. Tehát ha valaki első alkalommal délután 4 órakor érvényesíti a jegyet, akkor az a következő nap 4 óráig lesz érvényes. A jegy ára (4 €) nem változik. Hamarosan megváltozik a jegyek külső megjelenése is, de a jelenleg forgalomban lévő jegyek is az új szabályok szerint érvényesek.
Forrás és fotó: https://www.tatry.sk

5 megjegyzés:

 1. A motorral való parkolásért szinte sehol, egyik országban sem kell fizetni. Ez szégyen-gyalázat! 😬

  VálaszTörlés
 2. Pár éve szembesültünk azzal, hogy a Poprádi tavi megállónál felszállva az elektricskára, nem tudtunk jegyet venni. Előre váltott jegyünk honnan lett volna, autóval jöttünk a házba, és ott találtuk ki, hogy az egyik nap átmegyünk Ótátrafüredre. Mobillal is próbálkoztunk, de csak helyivel lehetett volna. Úgyhogy blicceltünk, bár nem akartunk. Ebben az országban minden fordítva működik.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A Szlovák Vasúttársaság weblapján (https://www.zssk.sk/en/) lehet bármely vasúti viszonylatra jegyet venni, az elektricskára is. A vásárlás után egy QR kódot küld, ellenőrzéskor azt kell felmutatni.

   Lehet jegyet venni a társaság mobil appjával is, de az csak szlovákul beszél.

   Törlés
 3. Szia! Poprád tavi szálló recepciónál lehet venni.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm az infót. Remélem jövőre ki tudjuk próbálni.

   Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...