2019. október 21., hétfő

Aktuális korlátozások, tilalmak

2019. szeptember 23 – november 22. között nem közlekedik a Kuźnicéból a Gáspár-csúcsra (Kasprowy Wierch) közlekedő kabinos felvonó a Lengyel-Tátrában.

2019. október 1 – november 13. között nem közlekedik a tarajkai sikló Ótátrafüredről a Tarajkára (Hrebienok).

2019. október 16-tól korlátozásokat vezetnek be a Łysa Polana határátkelőhelyre vezető hídon, ami azt jelenti, hogy a hídon ezután csak 3 m-nél nem magasabb járművek hajthatnak át. A híd teljes lezárása 2020-tól várható.


2019. október 21-én, hétfőn további értesítésig lezárják a Mickiewicz-vízesésektől (Wodogrzmoty Miczkiewicza) a Lengyel-Öt-tó völgyébe (Dolina Pięciu Stawów) vezető zöld jelzésű turistautat, annak felújítási munkálatai miatt. A lezárás ideje alatt a Lengyel-Öt-tavi menedékház (Schronisko w dolinie Pięciu Stawów Polskich) a legkönnyebben a Halastó (Morskie Oko) irányából, a Mormota-halmon (Świstówka Roztoka) keresztül érhető el. A lezárás időtartama sajnos nem látható előre, ez nagyban függ az időjárási körülményektől.

2019. november 1 – december 20. között a menedékház bérlőjének változása miatt zárva lesz a Murowaniec menedékház a Lengyel-Tátrában. A változások miatti felújítási munkálatok befejezése után várhatóan december 20-án ismét látogatható lesz, a munkák célja, hogy a menedékház eleget tegyen az aktuális tűz- és egészségügyi előírások rendelkezéseinek.
Fotó: Sulcz Móni

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...