2019. január 25., péntek

Fotók és videók a Tátrából – 2019. január 1-15.

Gyönyörű fotók a Lomnici-csúcsról; A tátrai fogaskerekű; Ivan Bajo egyik klasszikus mondata; A lengyel hegyimentők helikopteréből készítették ezeket a gyönyörű felvételeket; Aktuális fotó a Lengyel-Öt-tavi menedékházról; Valahol a Tátrában, két nappal ezelőtt; Mai fotók a Gasienica-tisztásról; A téli Zakopane a Gubalówkáról; Hullott egy kis hó; A Nagy-Kócs felé a Kócs-hegységben; A szépséges téli Tátra; A Kápolna-csúcs teljes téli pompájában; „Soha ne állj ellent az ismeretlennek...”; Tatry Ice Master 2019; Zár (Zsgyár) község egy szép téli napon. Tegnap reggeli, robbantással elindított porhó lavina a Rohácsi-völgy sípályáján; Sokan már azt mondják, az évszázad tele van a Tátrában; Tatry Ice Master jégszobrász verseny a Tarajkán; A tél szépségei a Kis-Fátrában.

Január első felében ezeket a fotókat és videókat osztottam meg a www.magas-tatra.info oldal Facebook profilján, melyek megtekintéséhez mindenkinek jó szórakozást kívánok!

Fotók:

2019. január 1.
Gyönyörű fotók a Lomnici-csúcsról az óév utolsó napjaiban, december 30-án.
Fotó: Bagi József

2019. január 2.
A tátrai fogaskerekű.
Fotó: Nina Jurisova

2019. január 3.
Ivan Bajo egyik klasszikus mondata...
Fotó: Árpi kirándul

2019. január 4.
Néhány napja volt egy időjárási ablak a Tátrában, a lengyel hegyimentők helikopteréből akkor készítették ezeket a gyönyörű felvételeket erről a gyönyörű hegységről.
Fotó: TOPR

2019. január 5.
Aktuális fotó a Lengyel-Tátrából, a Lengyel-Öt-tavi menedékházról...
Fotó: Pięć Stawów

2019. január 6.
Azt hiszem, erre mondják azt, hogy mesebeli...
Valahol a Tátrában, két nappal ezelőtt.
Fotó: Przemysław Piegza

2019. január 7.
Mai fotók a Gasienica-tisztásról, a Murowaniec menedékházhoz vezető útról, amely jelenleg leginkább csak sílécen járható. De a látvány mesebeli... 
Fotó: Przemysław Piegza

2019. január 8.
A téli Zakopane a Gubalówkáról.
Fotó: Kris Wujko

2019. január 9.
Hullott egy kis hó...
Fotó: Zamkovského chata

2019. január 10.
A Nagy-Kócs felé a Kócs-hegységben.
Fotó: Ivan Nemcok

2019. január 11.
A szépséges téli Tátra...
Fotó: Dušan Göbl

2019. január 12.
A Kápolna-csúcs teljes téli pompájában.
Fotó: Przemysław Piegza

2019. január 13.
„Soha ne állj ellent az ismeretlennek. Nyiss a világra és szerezz élményeket. Mi van, ha megégeted magad? Nos, nehéz kérdés... De biztosan nem a semmiért.”
Martyna Wojciechowska
Fotó: Tatry i My

2019. január 14.
A múlt hét végén rendezték meg a Tarajkán a Tatry Ice Master elnevezésű nemzetközi jégszobrász versenyt. Néhány fotó a legsikerültebb alkotásokból, a jégszobrok a jégtemplommal együtt Húsvétig láthatóak a Tarajkán felállított két nagy kupola alatt.
Fotó: Vysoké Tatry

2019. január 15.
A Szlovákia gyöngyszemei közé tartozó Zár (Zsgyár) község egy szép téli napon.
Fotó: Slavomir Krestian

Videók:

 
2019. január 8.
2019. január 7. Sokan már azt mondják, az évszázad tele van a Tátrában. Nem tudom, ez helytálló-e, de hogy sok éve nem volt ennyi hó, az egészen bizonyos.

 
2019. január 9.
Január 12-13. - Ismét Tatry Ice Master jégszobrász verseny a Tarajkán. Azt hiszem, a körülményekkel ezúttal nem lesz gond, minden feltétel adott, hogy az érdeklődők jól érezzék magukat. Tél már most van, jég is lesz elég, akinek nincs még programja a hét végére, lehet tervezni.

 
2019. január 12.
A tél szépségei a Kis-Fátrában.

Összeállította: Nagy Árpád

2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...