2017. január 2., hétfő

A TATRY Card továbbra is jelentős kedvezményeket kínál

A Magas-Tátra turisztikai régió az idei téli szezonban is a Tátrába látogatók figyelmébe ajánlja a számtalan kedvezményt nyújtó TATRY Card kártyát. A téli kártyák november 25-től, a 2016/2017-es téli szezon, ezzel együtt a Tarajkán (Hrebienok) felépített jégtemplom megnyitásának időpontjától érvényesek. „A kártya által nyújtott, hagyományosan legnépszerűbb szolgáltatások között megemlíthetjük a kártya érvényességi idején belüli ingyenes tömegközlekedést a tátrai villamos és a csorbai fogaskerekű, valamint a Poprád – Tarpatak – Tátralomnic vasútvonalon” – mondta el Andrea Žigová, a Magas-Tátra régió turisztikai szervezetének igazgatója. Ugyancsak ingyenesen használhatják a kártyatulajdonosok a Tátralomnic és Csorbató között közlekedő síbuszokat.

A téli szezonban használható TATRY Card kártyák érvényessége 2017. április 30-án jár le, és ahogy az igazgatónő elmondta az aktív pihenés és a hegyi turisztika szerelmeseinek ingyenes biztosítást is kínál a hegyekben. „Ennek köszönhetően a turisták gondtalanul élvezhetik a téli túrázás örömeit a kijelölt turistautakon, felmehetnek azokhoz a magashegyi menedékházakhoz, melyekre nem terjed ki a téli zárlat hatálya” – tette hozzá. Fentieken kívül a kártya kedvezményt biztosít a poprádi AquaCity élményfürdőbe, a síkölcsönzőknél, múzeumokban, galériákban, az akcióban részt vevő szállodák wellness részlegében, a kiemelt sportboltokban, valamint a régió gasztronómiai lehetőségeinek felfedezéséhez.
A személyre szóló TATRY Card kártya, mint korábban, most is csak a Magas-Tátra régió területén történő tartózkodás idején használható, amihez a vendégek a szerződött partner szálláshelyeken (az idei téli szezonban 118 ilyen van) juthatnak hozzá. A projekthez ugyanakkor 63 egyéb szolgáltató is csatlakozott, ezzel is fel szeretnénk hívni a turistákat a kártya előnyeire” – tette hozzá a turisztikai szakember.
A számtalan kedvezményt biztosító kártya díja a Magas-Tátra régió (Tátraváros települései, Poprád város és Csorba falu) területén 3 €, a Tátra lábainál 4 €. A kártya nyújtotta előnyöket és kedvezményeket a turisták maximum három éjszakai (négy nap) tartózkodás során vehetik igénybe. Amennyiben a tátrai tartózkodása meghaladja a három éjszakát, vagy már korábbról rendelkezik TATRY Card kártyával, a szerződött szállásadók a fenti összegért ismételten aktiválják a meglévő kártyákat.
Az egyre szélesebb körű kedvezményeket nyújtó kedvezménykártyát a Tátrába látogatók idén már ötödik alkalommal vehetik igénybe. Annak idején ez volt az első olyan projekt a tátrai turizmus fejlesztése területén, melyet a Magas-Tátra Régió Területi Idegenforgalmi Szervezet megvalósított. „A TATRY Card története 2012 nyarán kezdődött, azóta a Magas-Tátrában több mint 130 ezer kártyát értékesítettünk, ezek közül az elmúlt négy téli szezonban csaknem 40 ezret. Az idei nyári kártyák iránt megnyilvánuló érdeklődés – melyek érvényessége november 24-én járt le – megerősítette, hogy a látogatók részéről igény van az ilyen típusú regionális termékekre, hiszen csak az idei nyáron 21.766 darabot értékesítettünk” – fejezte be mondandóját Žigová.
A TATRY Card kártya ezen a linken megtalálható szálláshelyeken igényelhető.
A kártya használói számára kedvezményeket biztosító szolgáltatók listája itt található!

3 megjegyzés:

 1. Kedves Árpád!

  Van-e friss infód az idei (májustól érvényes)Tátra kártyáról?
  Pünkösdkor szeretnénk eltölteni néhány napot Tarajkán és környékén.
  Esetleg parkoláshoz felhasználható-e, pl. a siklóra ad-e kedvezményt
  (a Bilik menedékházban tervezünk két éjszakás szállást)
  Tudsz-e ajánlani Tátrafüreden olyan parkolóhelyet, ahol két napra is otthagyhatnánk az autót?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves István!
   Sajnos még nincs friss hírem az idei kedvezményekről, de úgy gondolom, nagyjából arra lehet majd használni, mint eddig is. Parkolásra szinte biztosan nem használható, és eddig a siklóra sem volt érvényes, a helyközi tömegközlekedésre viszont igen. Bármelyik parkolóhelyen ott lehet hagynia az autót akár két napra is, legfeljebb visszaérkezéskor kifizettetik a második napot is.
   Üdvözlettel: Nagy Árpád

   Törlés
  2. Köszönöm szépen az infókat!

   Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...