2015. május 15., péntek

Halálos baleset a Sas úton

Május 15-én, déli 12 óra 30 perc körüli időben halálos baleset történt a Sas úton, a Kis-Zerge-hegy (Mały Kozi Wierch) közelében. Egy turista lezuhant a Honoratka-vályúba (Żleb Honoratki), melynek következtében a helyszínen életét vesztette. A Tátrai Önkéntes Mentőszolgálat (TOPR) helikoptere 14:00 óra körül szállt le az elhunyt turista holttestével Zakopanéban, a kórház melletti leszállóhelyen. „A Zawratra tartó turisták tájékoztattak minket, hogy látták, amint egy ember lezuhan a vályúban. Az azonnal a helyszínre érkező hegyimentők a Honoratka-vályú szájánál találták meg a fiatal féri holttestét” – mondta el Stanisław Krzeptowski Sabała, a TOPR ügyeletese.

Nem lehet biztosan tudni, hogy mi történt, valószínűleg azonban a havas, jeges, meredek ösvényen történt kicsúszás következménye lett a halálos végű zuhanás. A 32 éves férfinak, aki kb. 350-400 méter repült, esély sem volt a túlélésre. A hegyimentők tájékoztatása szerint megfelelő téli felszereléssel (sisak, jégcsákány, hágóvas) rendelkezett, a hátizsákjában meleg ruhát és meleg teát találtak.
A Honoratka-vályú egy meredek vízmosás, a Zawrat és a Kis-Zerge-hegy közötti szakaszon esik le a gerincről a Gąsienica-völgy felé, és sokan a Sas út legveszélyesebb részének tartják. Hasonló baleset történt ugyanezen a helyen 2013 júniusában, amikor egy 31 éves krakkói fiatalember csúszott ki és vesztette életét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...