2012. augusztus 15., szerda

Halálos zuhanás a Kościelecről – mentés közben meghibásodott a mentőhelikopter

Úgy tűnik, az idei nyár fekete krónikája még nem ért véget a Lengyel-Tátrában. Szerdán délután, 17:00 óra előtt valamivel lezuhant egy turista a Kościelecre vezető turistaútról. A zakopanei rendőrség szóvivőjének tájékoztatása szerint az 59 éves, a fiával együtt túrázó lengyel turista halálos zuhanásának oka minden bizonnyal nagy magasságban történő kicsúszás volt.

A mentőakció során meghibásodott a Tátrai Önkéntes Mentőszolgálat (TOPR) helikoptere, amely nem is tudott lejönni a hegyről, jelenleg is a Gąsienica-Zöld-tó mellett vesztegel. A szerencsétlenül járt turista holttestét hordágyon vitték le a Kościelecről a Murowaniec menedékházig, ahonnan már gépjárművel szállították a zakopanei kórházba. Erre a TOPR „Sokol” helikopterének a mentés helyszínére történő repülése közben történt kisebb meghibásodása miatt volt szükség, melynek következtében a helikopternek kényszerleszállást kellet végrehajtani a közelben, A „Sokol” javítása jelenleg is folyik, várhatóan pénteken tud ismét felszállni.
Forrás és fotó: http://24tp.pl

2 megjegyzés:

 1. Szia Árpi!

  Hihetetlenül sok a baleset a Tátra ezen területein. Nagyon sajnálom a szerencsétlenül jártakat, hála az égnek minket szeret a HEGY!
  Üdvözlettel:
  Zoltán

  VálaszTörlés
 2. Szia Zoli!
  Igen, az idei nyáron mintha már a korábbi évek átlagánál is magasabb a balesetek száma. És ehhez hozzátartozik, hogy én csak a tragikus végűekről adok hírt, ha minden, a Tátrában történt balesetről hírt akarnék adni, ahhoz külön blogot kellene nyitni. Minden baleset nagyon szomorú, és csak örülhetünk neki, hogy minket szeret a hegy, ahogy mondod...

  VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...