Elkészült a Betlehem a Rainer-kunyhónál Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2011/01/07
Hirdetés

 

Fotó: SITA

 

Minden évben több hetes munkával építi fel Peter Petras, a Rainer-kunyhó bérlője a Rainer-réten a hóból készült Betlehemet. Sok munkába kerül, amíg a Három királyok körülállják a bölcsőt, de a turisták előszeretettel látogatják és fotózzák ezt a különleges látnivalót. Ebben az évben is sokan mentek el megünnepelni a Három királyok ünnepét, a hóból készült építmény készítője, Peter Petras azonban a jogos büszkeség mellett ezúttal aggódik is.

 


A rengeteg hó saját kezűleg történt összehordása, tömörítése, az alakok kifaragása közben tüdőgyulladást kapott, az ünnepség után ágyba is parancsolták orvosai. Ebben az évben immár tizedik alkalommal örvendezteti meg a turistákat ezzel a látványossággal, bár ő maga látja ennek árnyoldalait is: „Egyrészt örülök, hogy ennyi ember jött el, másrészt szomorú vagyok, mert egy időre megszűnik a Rainer-kunyhót jellemző csendes, nyugodt légkör. Azt szerettem volna, ha egy nyugodt összejövetelt tartunk az igazi Tátra-barátoknak, nem pedig népi fesztivált” (a szerk. megjegyzése: akik ismerjük Petras urat, azoknak minden tiszteletünk ellenére ismerős lehet az a mentalitás…).
A ból készült Betlehem tavaszig várja a látogatókat, készítőjével azonban a következő hetekben biztosan nem találkozhatunk az általa vezetett hangulatos menedékházban.

 

 

Forrás:
Hirdetés