2022. február 18., péntek

Lengyel turista tragikus zuhanása a Kis-Fátrában

2022. február 18-án délelőtt érkezett e bejelentés a Hegyi Mentőszolgálat (HZS) 18300-as segélyvonalra, hogy egy 43 éves lengyel turista megcsúszott és lezuhant a Kis-Fátrában található Kis-Rozsutec (Malý Rozsutec) alatti jeges terepen.
  A körülbelül 50 méteres zuhanás során súlyos fejsérülést szenvedett. Bár a bejelentés időpontjában eszméleténél volt, állapota gyorsan romlott, és hamarosan nem mutatott életjeleket. Barátja a mentőorvos telefonos utasításait követve azonnal megkezdte a sérült újraélesztését. A Helikopteres Mentőszolgálat (VZZS) zsolnai egysége repült a helyszínre, amely a vrátnai helikopter-leszállóhelyen egy hegyimentőt vett a fedélzetére, akit a baleset helyszínén csörlő segítségével juttatott a sérült közelébe. A helikopter legénysége ezt követően további három hegyimentőt szállított a baleset helyszínére. A férfit a hegyimentők minden erőfeszítése ellenére sem tudták megmenteni, súlyos sérüléseibe a helyszínen belehalt. A mentőhelikopter a szerencsétlenül járt turista földi maradványait a Podžiar nevű tisztásra, majd onnan terepjáró quaddal Štefanovába szállították.
Forrás és fotó: https://www.hzs.sk

2 megjegyzés:

  1. A hegy még nyáron is okozhat meglepetéseket meredeksége, kitettsége és laza, felaprozódott dolomitmurvája miatt. Sztem télen nem is engedélyezett a látogatása.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...