Megérkezett Poprádra az új kétéltű villamos motorvonat első kocsija Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2021/03/10
Hirdetés
Ahogy az
iho.hu oldalon olvashattuk, már január közepén megérkezett Poprádra Bibircs, az első kétéltű villamos motorvonat, amely egyben fogaskerekű is. A Szlovák Vasúttársaság (ŽSSK) összesen öt szerelvényt vásárolt a svájci Stadler cégtől, amelyek a Fogaskerekű Vasúton és a Tátrai Villamos Vasúton egyaránt tudnak majd közlekedni.
A XX. század hetvenes éveiből származó "zsubacskát" nyugdíjazzák, az már csak különjáratként, ünnepi alkalmakkor közlekedik majd. A vasúttársaság már korábban versenypályázatot hirdetett az új szerelvények elnevezésére és a grafikai formatervezésükre. A versenyben kevésbé ismert tátrai hegycsúcsok (Ganek, Kostolík, Stredohrot, Bradavica, Vysoká) kapták a legtöbb szavazatot, így érkezett meg elsőként a Bibircs (Bradavica).

A ŽSSK 2018 nyarán hirdetett versenypályázatot öt villamos motorvonat plusz egy többcélú mozdony megvásárlására. A tendert a Stadler nyerte, amely 2022-ig 38 millió 801 ezer 691 euróért szállítja le a megrendelt szerelvényeket. Az új szerelvények el lesznek látva légkondicionálóval, hálózati csatlakozóval, automatikus utasszámlálóval, ezeken kívül Wi-Fi és kamerarendszer működik bennük. A vonatban 91 ülőhely, plusz két mozgáskorlátozottak számára rendelkezésre álló ülőhely található, ezen kívül 88 álló utas is kényelmesen elfér. Maximális sebességük 80 km/h, a legnagyobb előnyük, hogy a fogaskerekű vasút és a villamos vasút vonalán is tudnak közlekedni. A karbantartási célokra szánt mozdony villamos- és dízelmeghajtással egyaránt képes üzemelni, a dízel erőforrás megfelel az Euro IIIB emissziós előírásoknak. A járműveket a Stadler úgy alakítja ki, hogy azok elé télen hómarót lehessen rögzíteni. A gépeket távirányítással is lehet majd vezérelni.
Az új kétéltű motorvonat gond nélkül megérkezett Poprádra, a ŽSSK sajtóosztálya január végén már a fogasvillamos belső teréről, a vasúttársaság jelenlegi formatervezési kézikönyve szerint megalkotott utastérről készített fotókkal is megörvendeztette az érdeklődőket.
A magas-tátrai fogaskerekű vasút teljeskörű felújítása 2020. július 6-án kezdődött, azóta Csorba és Csorbató állomások között pótlóbuszok közlekednek. Ahogy lassan érkeznek az új fogasvillamosok Poprádra, úgy halad a fogaskerekű pálya felújítása. A munkálatok várhatóan a tervezettnél hosszabbra nyúlnak, mivel a vasúti pályát felújító munkások ősz végén nem várt problémába ütköztek, nehézségek adódtak ugyanis a munkagépeknek a munkavégzési területre való bejutásával, hiszen a fogaskerekű vasút pályája a Tátrai Nemzeti Park területén halad.






A jelenlegi tervek szerint a pálya felújításával májusra készülnek el, és várhatóan abban a hónapban, még a nyári főszezon (ha lesz ilyen) előtt forgalomba állhatnak az új fogasvillamosok.   
Forrás és fotók: https://iho.hu; https://iho.hu

Hirdetés
Hirdetés