Luxus a Tátrában, amiről a szlovákok csak álmodozhatnak Hír

Nagy Árpád
Nagy Árpád
2021/03/29
Hirdetés
A Magas-Tátra még a legigényesebb ügyfelek számára is kínál kikapcsolódási és pihenési lehetőséget. Aki mindenből a legjobbat szeretné, akár egy elnöki lakosztályban is töltheti a szabadságát, melynek borsosnak mondható ára magában foglalja a wellness privát használatát vagy egy fantasztikus panorámával kecsegtető élményrepülést is.
A Magas-Tátra olyan hely, amelyet a tehetősebb külföldi réteg több mint száz éve látogat. A hegység egyik legjobb szállodája a Grand Hotel Kempinski High Tatras.
Ez olyan szálloda, amely romantikus légkört teremt és nem utolsó sorban megtestesíti a monarchia idejének varázsát. A szállodában érezhető közelségben érezhetjük a történelmet, ugyanakkor a modern luxus is megtalálható.
Sokan azért is kedvelik, mert Szlovákia legszebb magashegyi tava, a Csorbai-tó (Štrbské pleso) közvetlen közelében, 1351 m magasságban található. A szállodát 2009 májusában nyitották meg a Hviezdoslav fürdőkomplexum rekonstrukciója után, amely 42 millió euróba került. A hotelben összesen 98 szobát és lakosztályt találunk, köztük nászutas és elnöki lakosztályt is.

Mivel a jelenlegi járványhelyzetben egy külföldi nyaralás több bonyodalmat, mint örömöt okoz, sokan belföldön szeretnének kikapcsolódni, így aztán egy hét nyaralás a Magas-Tátrában bizonyára sokaknak jól jön.
A legigényesebbek választhatnak egy 7 napos tartózkodást az elnöki lakosztályban, ez azonban korántsem olcsó történet. A szállás ebben az apartmanban, beleértve egy üveg prémium minőségű bort és a háromfogásos menüt csaknem 18 000 euróba kerül két személy számára.
A szálloda kínálatában különleges csomagok közül is választhatunk. Az egyik ilyen a „Dotknite sa hviezd” (Érintse meg a csillagokat) csomag 1450 euró áron. Aki ezt a csomagot választja, azt a nászutas lakosztályban szállásolják el, melynek tetején a pezsgőfürdő található. A csomag tartalmaz egy 60 perces panorámarepülést a környéken, egy 120 perces masszázst vagy egy privát, 4 fogásos romantikus vacsorát két fő részére a toronyban, feledhetetlen kilátással.
Érdemes megemlíteni, hogy nemrégiben egy 20 tagú, szakemberekből álló nemzetközi zsűri a szállodának ítélte az ún. IHA díjat, melynek köszönhetően a szálloda egyik lett a legjobb wellness szolgáltatásokat kínáló szállodáknak.
A Szlovákia legjobb wellnessfürdőjeként számon tartott szálloda a természet szívében kínál kikapcsolódást, ahol közvetlenül a medencéből vagy a pezsgőfürdőből láthatjuk a Tátra csúcsait, és élvezhetjük a minőségi, exkluzív ellátást. A szálloda kínálatában szerepel VIP SPA lakosztályt, privát wellness-szoba párok számára és egy szépségszalon.
Van egy finn, egy aromás gőz és egy új infraszauna. Rendelkezésre áll egy korszerű fitneszközpont is, amely lehetővé teszi, hogy a vendég az ott tartózkodás alatt gyorsabban visszanyerje formáját.
A kulináris élményekről Miroslav Zamiška séf gondoskodik, aki helyi és szezonális ételeket készít innovatív kivitelben. A Grand Étteremben fényűző környezetben megkóstolhatjuk pl. a hagyományos tátrai bryndzás pitét, de a világkonyha finomságait is.
Végül, de nem utolsósorban, a szálloda környezete számos lehetőséget kínál a szabadidő eltöltésére – túrázás, kerékpáros túrák, lovaskocsikázás, nyáron bungee jumping és siklóernyőzés, télen sífutás, síelés és motoros szánozás.







Forrás és fotók: https://www.startitup.sk

Hirdetés
Hirdetés