2018. november 8., csütörtök

Megtalálták a vasárnap eltűnt turista holttestét


Egy lengyel fiatalember november 4-én, vasárnap azzal a szándékkal indult Zakopanéból a hegyekbe, hogy megmássza a Tengerszem-csúcsot (Rysy, 2499 m). A Halastavi menedékházban (Schroniskom przy Morskiem Oku) volt szállásfoglalása, oda azonban nem jelentkezett be, és vasárnap a délutáni órákban minden kapcsolat megszakadt a férfival. A férfi családja és barátai kedd délután értesítették a Tátrai Önkéntes Mentőszolgálatot (TOPR) a férfi eltűnéséről, akik még aznap megkezdték az eltűnt turista keresését, melybe november 7-én a mentőhelikopter is bekapcsolódott, elsősorban a Halastó (Morskie Oko) és a Tengerszem-csúcs környékére koncentrálva.

Néhány óra elteltével a helikopter fedélzetéről megpillantottak egy mozdulatlan emberi testet a Tengerszem-csúcs (Bula pod Rysami) alatti egyik vályúban. Miután a hegyimentők elérték a férfit, semmiféle életjelet nem tapasztaltak, ezért a 30 év körüli férfi holttestét Zakopanéba szállították. November 8-án a zakopanei rendőrség megerősítette azt a feltételezést, hogy a tegnap megtalált holttest azonos a vasárnap óta eltűntként keresett 31 éves lengyel férfival.

1 megjegyzés:

  1. Egy újabb haláleset a Rysy-n, rendkívül népszerű útvonal, a legtöbb áldozattal. Én csak "halál útnak" kereszteltem. Tavaly ősszel a Tengerszem után ( behavazott hegyoldal vezetett a csúcsara )visszafordították a nem megfelelő felszereléssel útra kelőket. Idén ez talán elmaradt, vagy a megfelelő felszerelés ellenére egy végzetes hiba. Nem tudjuk mi okozta a balesetet, csak a tragikus végkifejlet.
    1+-os út, pár exponált résszel, ahol könnyen elfajulhat a helyzet... és a statisztikák szerint ez sokszor be is következett.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...