2017. december 6., szerda

Hétvégén megnyitják a tarajkai szánkópályát

A Magas-Tátrában az utóbbi napokban lehullott hó és a megfelelő hőmérséklet lehetővé teszik, hogy idén az utóbbi években megszokottnál jóval korábban megnyissák a 2,5 km hosszú tarajkai szánkópályát, amelyen a Tarajkáról (Hrebienok) Ótátrafüredre (Starý Smokovec) csúszhatunk le. A téli sportok kedvelői így ezen a télen már decemberben is hódolhatnak szenvedélyüknek. Az elsősorban a családosok és baráti társaságok körében népszerű szánkópálya a Magas-Tátra egyik fő téli vonzereje, hiszen a pálya felső része a tarajkai siklóval kényelmesen megközelíthető, így az itt szánkózóknak csak a 2,5 km hosszú pályán történő élményekkel teli lecsúszás a „feladata”.
A december 8-án, a tarajkai Jégtemplommal egy időben megnyitó szánkópályán naponta 8:30-tól 16:00-ig lehet szánkózni, és ezen időszak alatt természetesen a szánkókölcsönző is nyitva tart. A szánkópálya működéséhez természetesen megfelelő mennyiségű hó szükséges, ez jelen pillanatban rendelkezésre áll.

Minden kedden, pénteken és szombaton, 19:00 és 21:00 óra között esti szánkózásra is lehetőség nyílik, amikor a vállalkozó kedvűek az egyedülálló élményt nyújtó, kivilágított szánkópályán csúszhatnak le. Az éjszakai szánkózásra a jegyek árusítása 18:30-kor kezdődik, de a pálya üzemeltetői azt javasolják az érdeklődőknek, hogy már korábban, akár 18 órakor is érkezhetnek, hogy este 7 órakor elindulhassanak az első csúszásra.
A szánkópályára érvényes jegyek értékesítése és a szánkóbérlés a tarajkai sikló alsó állomásának épületében lévő Tatry Motion boltban történik. A 2 órás, négy csúszást lehetővé tevő jegy szánkóbérléssel együtt 19 €-ba kerül, ugyanez szánkó nélkül 17 € személyenként. Lehetőség van felvonójegy nélküli szánkókölcsönzésre is, a klasszikus fa szánkó 6 €-ba, a sport szánkó 10 €-ba kerül. Fontos tudnivaló, hogy a szánkókölcsönzéshez minden esetben kauciót kell fizetni.

Forrás és fotó: https://www.interez.sk

2 megjegyzés:

 1. Sziasztok!

  Érdeklődnék, hogy Gopass egynapos síbérlettel használható e szánkópálya felvonó, mivel elvileg Stary Smokovec is fel van tüntetve rajta :) ?

  Válaszotokat köszönöm.
  Peti

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Peti! Ótátrafüreden a sikló elvileg használható a Gopass síbérlettel, de ezt azért érdemes előtte megkérdezni tőlük.
   Üdvözlettel: Nagy Árpád

   Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...