2017. július 22., szombat

Raptawicai-barlang – Kościelisko-völgy

Az önállóan bejárható Raptawicai-barlang (Raptawicka Jaskinia) a Kościelisko-völgytől mintegy 180 méterrel magasabban, 1146 méter magasságban található. Bejáratánál egy 4 méteres függőleges küszöböt kell legyűrni, ehhez fém létrát építettek be a sziklába. A barlang legnagyobb sziklaürege mintegy 15 m magas, és 400 négyzetméter területű. A mennyezetén található nyílásokon keresztül természetes világítással rendelkezik. Mindenképpen érdemes végigjárni a barlang folyosóját, melynek végén egy kis kápolna található.

Forrás: http://turystyka.wp.pl; Fotó: Ewelyna Domańska

2 megjegyzés:

 1. Szia!
  Az idei évben még csak az eggyel lejjebb lévő Smocza Jama (talán fagyos barlangban) voltunk (ne hagyja ki senki, nagyon jó), mely ugye mesterséges megvilágítással rendelkezik végig, fejenként talán 4z ellenében. Tudsz-e arról bármiféle infót adni, hogy ebben a három barlangban azaz Raptawicka, a Oblazkowa és a Mylna barlangokban van-e megvilágítás, vagy szükséges-e mindenkinek fejlámpát vinnie, hogy lásson. Vagy kell egyéb felszerelés a látogatásukhoz?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!
   A Smocza Jama magyarul Sárkány-gödör, a Fagyos-barlang az a Mrozna Jaskina. Ebben a három barlangban nincs világítás, fejlámpa szerintem mindenképpen szükséges.

   Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...